+A -A /R

3B-Konferencen 2017

3B-Konferencen 2017 fandt sted den 4.-5. november. Det var en spændende og inspirerende weekend i det bedste selskab med omkring 100 beboerdemokrater i 3B. Alle i 3B's afdelingsbestyrelser var inviteret. 


Konferencen fandt sted på Konventum i Helsingør med et spændende program under temaet, som også er vores fælles vision: Sammen skaber vi levende og mangfoldige fællesskaber. Deltagerne hørte inspirerende oplæg og deltog i spændende workshops om fremtiden i 3B. Om aftenen var der selvfølgelig fest med middag og underholdning. På konferencen var der også oplæg fra blandt andet Herlevs borgmester og BL's administrerende direktør, den tidligere landsformand for Ungdommens Røde Kors, professor Jacob Torfing samt KAB’s formand og administrerende direktør. Derudover var Mads Steffensen på besøg for at lave ’Mads & Beboerdemokratiet’ - i stil med det kendte radioprogram ’Mads & Monopolet’. Sammen med et panel af medlemmer fra afdelingsbestyrelserne vendte Mads Steffensen dilemmaer, som deltagerne på konferencen havde sendt ind. Som altid bød 3B-Konferencen også på masser af hyggeligt samvær og udveksling af erfaringer. 

Se hele programmet for 3B-Konferencen 2017 her

Se PowerPoint-præsentationer fra konferencen her

Se videoer fra 3B-Konferencen 2017 her

Se billeder fra 3B-Konferencen 2017:


Her er et udpluk af, hvad deltagerne oplevede på konferencen

Samarbejdet med KAB -
Besøg fra KAB's ledelse


Hvordan går det med samarbejdet mellem KAB og 3B? Vi er allerede
tætte samarbejdspartnere og har været det i lang tid. Hvordan ser samarbejdet ud i fremtiden?
Og hvordan går det med den fælles digitaliseringsstrategi og de even-tuelle planer om at flytte sammen? Det hørte deltagerne om, da KAB's ledelse og 3B's ledelse var på programmet og svarede på spørgsmål.

Kommunalvalg 2017: Politiker gæstede 3B-Konferencen for at debattere boligpolitik

Kommunalvalget står for døren, og boligpolitik er på manges læber. Ikke kun kommunalpolitikernes læber, men også 3B's. For hvordan sikrer vi - kommunerne og den almene sektor i fællesskab - at der bygges flere almene boliger i hovedstadsområdet til fornuftige huslejer? Hvad vil politikerne gøre for, at hovedstadsområdet også i fremtiden er for alle - og ikke kun for ejere og andelshavere? På 3B-Konferencen lagde administrerende direktør i BL Bent Madsen og Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen vejen forbi for at debattere boligpolitik.

Mads & Monopolet?
Nej, Mads & Beboerdemokratiet


Vi fik besøg af Mads Steffensen, kendt fra radioprogram-
met 'Mads & Monopolet'. Mads Steffensen lavede en særudgave til 3B-Konferencen,
'Mads & Beboerdemokratiet'. Vi havde sammensat et panel af beboerdemokrater i 3B, der tog stilling til forskellige dilemmaer.

Alle deltagere kunne sende dilemmaer til 'Mads & Beboerdemokratiet', da de meldte sig til konferencen.

Dilemmaerne kunne være alt i forbindelse med beboerdemokrati i afdelingerne - lige fra dilemmaer i forbindelse med at få beboerne til at komme til arrangementer til dilemmaer i forbindelse med kommunikation indbyrdes i afdelingsbestyrelsen, med administrationen eller med driften.

Strategien 3B - Sammen mod 2020: Hvor langt er vi nået og hvad nu?

Gennem forskellige workshops fik deltagerne meget mere end svar på de to spørgsmål. De satte nemlig selv præg på svarene, da vi gennem workshops dykkede ned i de forskellige indsatser.

Deltagerne blev også præsenteret for 3B's opgavegruppers arbejde og resultater, der alle er med til at gøre '3B - Sammen mod 2020' til virkelighed. Og apropos opgavegrupper - professor Jacob Torfing var på konferencen og fortalte om Gentofte-modellen, som 3B's opgavegrupper er inspireret af. Derfor var der rig mulighed for inspiration i forhold til gøre 3B's opgavgrupper til en arbejdsform, der får flere beboere gjort aktive i afdelingens fælles liv og i afdelingsbestyrelserne.
 

Læs mere om 3B's opgavegrupper

 

Læs mere om strategien 3B - Sammen mod 2020