+A -A /R

LUX - Nye ungdomsboliger i Herlev

43 nye, lækre ungdomsboliger med god beliggenhed i Herlev.
Boligerne forventes at være indflytningsklar i foråret 2019.


Boligforeningen 3B opfører i samarbejde med KAB 43 ungdomsboliger og et stort fælleslokale til beboerne med køkken og toilet/bad. 

Hvad skal afdelingen hedde?
Som noget nyt lavede vi i maj 2017 en navnekonkurrence her på hjemmesiden og på 3B's Facebook, hvor alle interesserede kunne sende deres forslag til, hvad den nye afdeling skal hedde. Vi modtog 39 forslag, som 3B's byggeudvalg anonymt skulle vælge imellem.

Vindernavnet blev LUX.

Boligerne
Ungdomsboligerne bygges på den gamle fabriksgrund Glødelampen - tæt på Lampestedet, der er en af 3B's andre afdelinger og opført i 2013. Derudover bygges der også ejerboliger og private udlejningsboliger på grunden. I alt vil der være omkring 250 boliger på grunden, når alt er bygget færdigt. Derfor får de studerende i 3B's ungdomsboliger rig mulighed for at skabe fællesskab med deres nye naboer - både naboerne i ungdomsboligerne og naboerne i de andre bebyggelser i området. 

Alle boligerne bliver 1-værelses med god, praktisk indretning fordelt på cirka 49 m2. Den forventede husleje er cirka 4.800 kroner om måneden + forbrug. 

I bebyggelsen bygges der udover ungdomsboligerne også almindelige lejeboliger, og de unge studerende kommer derfor til at bo i et område, hvor der er liv og et godt fællesskab.  

Der medfølger et depotrum på cirka 2 m2 til hver bolig. Alle depotrum vil ligge i kælderen, hvor der også kommer fælles vaskeri med to vaskemaskiner og to tørretumblere samt betalingsanlæg.


Indretningen
Indgang til boligerne sker fra de brede svalegange. Når man træder ind i boligen, kommer man som det første ind i et dejligt, rummeligt køkken. Der er gode indretningsmuligheder i køkkenet med god plads til spisebord. I køkkener er der gjort plads og forberedt til, at beboerne selv kan medbringe opvaskemaskine.  Udover køkkenet er der også et værelse i god størrelse, som enten kan indrettes som soveværelse eller som kombineret soveværelse/stue, hvis beboerne eksempelvis vælger at have en sovesofa. Boligens badeværelse er praktisk indrettet med bruseområdet, toilet og håndvask.

(Klik på billedet for at se det i større format)


Området
Bebyggelsen opføres på den gamle fabriksgrund Glødelampen. Med denne placering får de nye beboere under 5 minutter til både Herlev Bymidte og Herlev Station. Derfor kan de unge studerende nemt komme med offentlig transport til studiestederne i København og Storkøbenhavn. 

Under byggeriet etableres der et antal parkeringspladser, som beboerne får mulighed for at leje mod betaling. Dog vil antallet af parkeringspladser være begrænset.

Udlejning
Vi informerer her på hjemmesiden, når vi ved, hvordan udlejningen af de nye ungdomsboliger kommer til at foregå. 

Da projektet er nyt og under opførsel, kan der ske ændringer i takt med, at projektet skrider frem. Alle ovenstående oplysninger er derfor vejledende, og vi tager forbehold for mulige ændringer.