+A -A /R

Sådan fungerer ventelistesystemet i 3B

Her kan du læse mere om, hvordan ventelistesystemet virker i 3B.

Reglerne om udlejning af almene boliger er ikke enkle, men de er fastlagt i loven for at være så retfærdige som muligt – både for dem, der allerede bor i boligafdelingerne, og for dem, der kommer udefra.

Familieboliger med forskellige ventelister
3B har flere typer ventelister, og det er forskelligt fra kommune til kommune og fra afdeling til afdeling, hvilken liste der »kommer først«. 

Derudover har kommunen også ret til nogle af de ledige boliger, men der er to hovedlister – en almindelig venteliste og en fleksibel venteliste. 

Almindelig venteliste
Den almindelige venteliste er delt i tre – to interne og en ekstern:

      En intern liste til en anden bolig i egen afdeling
      En intern liste til bolig i en anden 3B-afdeling
      En ekstern liste for boligsøgende, der ikke i forvejen bor i en 3B-bolig

Når man står på den interne ventelisten, er man dog først berettiget til at søge en bolig, når man har boet i sin nuværende 3B-bolig i minimum to år.

Hvis du bor i et supplementsrum, har du ikke mulighed for at søge på den interne oprykningsventeliste.

Fleksibel udlejning
3B lejer boliger ud i syv kommuner i Storkøbenhavn, og i tre af kommunerne er der indgået aftale om fleksibel udlejning – det er i København, Herlev og Gladsaxe.

Fleksibel udlejning betyder, at en del af de ledige boliger lejes ud efter helt specielle kriterier uden om den almindelige venteliste, hvilket giver hurtigere adgang til en bolig.

Man kan stå på den fleksible liste, hvis man opfylder de kriterier, der er aftalt mellem boligforeningen og kommunen. Kriterierne kan fx være, at man er i arbejde i mere end 25 timer om ugen, er studerende eller seniorer, ligesom skilsmisse også kan være et kriterium.

Det er desværre ikke muligt at se sin placering på den fleksible venteliste.

På vores side om fleksibel udlejning kan du læse mere om kommunernes kriterier og de forskellige udlejningsaftaler.

Ældreboliger
3B har også både ældreboliger og plejeboliger. Det er kommunen, der afgør, om en ansøger kan blive skrevet op til en ældrebolig. Derfor er det kommunen, man skal kontakte, hvis man ønsker at leje en af 3B’s ældreboliger.

Her kan du læse mere om, hvad du skal gøre for at få en ældrebolig i en af de kommuner, hvor 3B har boliger:

Københavns Kommune
Herlev Kommune
Ballerup Kommune
Fredensborg Kommune
Høje Taastrup Kommune

Ungdomsboliger
3B’s ungdomsboliger lejes som udgangspunkt ud via CIU, men i Ballerup og Herlev lejes de ud via kommunen. I København har kommunen anvisning til nogle af ungdomsboligerne.

Ungdomsboliger lejes kun ud til unge under uddannelse i en tidsbegrænset periode. Du skal derfor dokumentere, at du enten er under uddannelse eller optaget på en uddannelse for at kunne få en ungdomsbolig.

Du kan skrive dig op til boligerne via CIUs hjemmeside, hvor du også finder oplysninger om andre ungdomsboliger og kollegier. Det er gratis at stå på venteliste til en ungdomsbolig.

Klik her for at se de gældende priser.

Vil du vide mere?
Reglerne er uddybet her på siden under Boligsøgende. Finder du ikke svar på dit spørgsmål her, er du velkommen til at kontakte kundeservice,

 

Opdateret den 3. januar 2019