+A -A /R

Nyhed

3B bygger Danmarks første regnbue-bofællesskab for 50+

Boligforeningen 3B inviterer LGBT-personer indenfor og skriver danmarkshistorie, når boligforeningen bygger landets første seniorbofællesskab for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

- I 3B vil vi rumme alle – uanset deres etnicitet, alder, sociale gruppe eller seksuelle orientering. Det er en af vores fornemmeste opgaver som almen boligforening, siger Steffen Morild, formand for Boligforeningen 3B.

Bofællesskabet skal ligge på Sundholmsvej på Amager og bliver et såkaldt seniorbofællesskab, hvor beboerne er 50+. LGBT-personer har nemlig større risiko for at blive ensomme i alderdommen, og det kan være svært for dem at bo i et almindeligt seniorbofællesskab eller plejehjem, fordi mange føler, at de der skal ”springe ud” igen.

- Det betyder meget for den enkelte ældres velbefindende og helbred at have et indholdsrigt liv med daglig kontakt til andre mennesker. Men med alderdommen følger også mindre mobilitet og evne til at være opsøgende, og ældre LGBT-personer har selvfølgelig et lige så stort behov for kontakt med ligesindede som alle andre, siger Peter Rolsdorf, formand for Gay & Grey, der arbejder for seniorboliger til LGBT-personer.

Boligforeningen 3B’s nye bofællesskab på Amager udelukker ikke hetero-seniorer, men de skal være enige i bofællesskabets vilkår – blandt andet gensidig respekt og åbenhed og tolerance over for LGBT-personer.

- I dag er Danmark et af verdens mest tolerante samfund for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, men der bliver ikke talt så meget om deres alderdom, og her er der ingen, som fortjener at skulle gå tilbage i skabet eller lægge bånd på sig selv – vi er frie hele livet igennem. Og når LGBT-miljøet selv efterspørger disse bofællesskaber, er det helt naturligt for os at bygge dem. Det er en del af den samfundsmæssige opgave, vi har en lang tradition for at løfte i 3B, siger Steffen Morild.

Fakta om Sundholmsvej
Bofællesskabet får cirka 30 boliger på mellem 65-85 kvadratmeter.
Det får hjemme på Sundholmsvej 6 – mellem FABRIKKEN for Kunst og Design, institutionen Sundholm og 3B’s præmierede boligafdeling Sundholm Syd.
Ud over et seniorbofælleskab bygger 3B også 170 ungdomsboliger på Sundholmsvej.


Om 3B
3B er en almen boligforening, der udvikler, bygger og administrerer boliger og boligområder. Vi har ca. 12.700 lejemål i 89 meget forskellige afdelinger i syv kommuner i Storkøbenhavn. 3B har en lang og stærk tradition for at bygge boliger, der kan rumme alle – fx institutioner, seniorbofællesskaber, plejehjem, ældreboliger og skæve boliger til hjemløse. Alt sammen med en arkitektonisk kvalitet for øje. Blandt andet er boligafdelingerne Sundholm Syd og Signalgården udtaget til årets arkitekturbiennale i Venedig, og Sundholm Syd er netop blevet tildelt Københavns Kommunes pris for ”Smukt og godt byggeri”.

 

 

11/06-2016