+A -A /R

Nyhed

Frivillige vandt flotte priser

Hele tre kandidater i KAB-fællesskabet var indstillet til priser, da der tirsdag den 29. januar var boligsocialt træf i Københavns Kommune. To af dem var fra 3B, og de vandt for deres store indsats i boligområderne. 

- Jeg var lige ved at falde ned af stolen, fortæller Lolita Rosenkilde fra 3B-afdelingen Folehaven, da vi taler med hende dagen derpå.

Hun har knapt fordøjet de klapsalver og den hyldest, hun modtog i går sammen med prisen som Årets Frivillig 2019.

- Jeg er stadig overvældet, for jeg havde ikke regnet med at vinde. Tværtimod tænkte jeg… Nej, det bliver da ikke mig. Men så skete det. Jeg føler mig virkelig værdsat, lyder det taknemmeligt fra Lolita.


Her ses Lolita til venstre - ved siden af Maria Elborg Noer fra SURF Valby.

Lolita var indstillet til prisen for sit store engagement og indsats i den frivillige ’Café & Genbrug’. Hun er tidligere deltager på 3B’s Bestyrelsesuddannelse, hvor deltagerne blandt andet lærer at engagere og lede frivillige. På bestyrelsesuddannelsen brugte Lolita ’Café & Genbrug’ som case.

Nærhed og naboskab
Den lille frivillige café i hjertet af Folehaven har fået en helt særlig betydning for beboerne i området.

- Beboerne forbinder Café & Genbrug med et sted, hvor man altid er velkommen. Hvor man kan få en god snak, hjælp og selskab. Og ikke mindst et sted, hvor man kan lære andre af kende, lyder det fra Maria Elborg Noer, der er sekretariatsleder for den boligsociale helhedsplan SURF Valby.

Her kan du se en lille video om Café & Genbrug, hvor Lolita også er med. Videoen blev optaget, fordi Café & Genbrug var indstillet til Valby Lokaludvalgs frivillighedspris 2018.

Opskriften på succesrige projekter
Ifølge Maria Elborg Noer er opskriften på succesrige projekter, at man ser mennesket først. En evne, som Lolita og også de andre frivillige i Café & Genbrug har.

Maria har fat i noget. For vinderen af Faglig Boligsocial Inspirationspris 2019 blev projektet ’Superkræfter’, der om nogen ser mennesket først.

’Superkræfter’ er et projekt, som den boligsociale helhedsplan i Urbanplanen kører i samarbejde med Ældre Sagen, Børne- og Ungeforvaltningen på Amager, Peder Lykke Skole og Dyvekeskolen.

Gennem projektet får 60 børn på skoler i Urbanplanen ekstra støtte til sprog og læsning fra 42 frivillige. Det giver børnene bedre muligheder for at deltage og trives i skolen, og det medvirker til, at de så senere i livet kommer i uddannelsen og job.


På billedet ses nogle af superkræfterne bag 'Superkræfter'.

Alle var vindere i går
En anden kandidat til inspirationsprisen 2019, som ’Superkræfterne' vandt, var et projekt under den boligsociale helhedsplan NørreBrobyggerne. Projektet ’opgangsmøder’ omfatter Boligselskabet AKB, Københavns afdelinger Lundtoftegade og Titanparken samt DAB-afdelingen Lundtoftegården.

Opgangsmøder bliver afholdt for beboerne i hver opgang i en boligafdeling. Inden opgangsmøderne går i gang, banker helhedsplanens medarbejdere på alle døre i en opgang og inviterer beboerne til opgangsmøde inden for den næste times tid. Møderne foregår i opgangen eller lige udenfor i 20-30 minutter, inden turen går videre til næste opgang.

Flere beboere dukker op til afdelingsmøder efter at have deltaget i et opgangsmøde, og møderne har styrket naboskabet og øget beboernes kendskab til opgangen og området.

Så med det resultat må man sige, at 'opgangsmøder' også var vindere i går. Lige som de mange andre gode kandidater til Boligsocialt Træf 2019.

30/01-2019