+A -A /R

Nyhed

Solen strålede over Glødelampen

Af Maj Sørensen, kommunikationsmedarbejder – maj@3b.dk  

Fredag den 2. marts 2012 var en særlig dag – ikke bare for 3B, Herlev Boligselskab og Herlev Almennyttige Boligselskab, men også for Herlev Kommune. Sammen fejrede parterne nemlig det første spadestik på det fælles store byggeri med 318 boliger på Glødelampegrunden i Herlev.

Grunden, som den så ud fredag den 2. marts 2012

Det var en fantastisk flot dag, og humøret var højt hos alle, der var mødt op for at fejre begyndelsen på det store, nye fælles byggeprojekt på Glødelampegrunden i Herlev.
Man blev både budt på lidt til den søde tand og lidt vådt til ganen, før projektleder Ove Larsen fra KAB bød alle velkommen fra talerstolen. Han gav hurtigt ordet videre til Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen.
- Dette er en glædelig begivenhed, fordi de nye bygninger vil udvikle lokalsamfundet til gavn og glæde for by og borgere, sagde borgmesteren, der selv er vokset op i 3Bs afdeling Hjortegården.
- Det, som ingen kan og tør, det kan og tør den almene boligsektor. Tak fordi I vil, og fordi I kan. I skal vide, at Herlev Kommune nærer varme følelser for den almene boligsektor, og det er dejligt, at den almene boligsektor også nærer varme følelser for Herlev Kommune, understregede borgmesteren.
Projektet vil i sin endelige form byde den forbipasserende velkommen til en moderne kommune. Glødelampen kommer nemlig til at pryde området bag Herlev station lige ved Ringvejen, og boligerne vil ose af modernitet og virkelig give et indtryk af det 21. århundredes Herlev Kommune.

Moderne udtryk
- Hver tid har sit indtryk og sit udtryk, fortsatte borgmester Thomas Gyldal Petersen, idet han netop påpegede, hvor spændende og moderne et byggeri det kommende område bliver. Glødelampen kommer til at bestå af seks storparceller, hvoraf 3B ejer to. Alle seks storparceller er designet af forskellige arkitekter for at opnå et mangfoldigt boligområde.
- Hensigten med byggeriet er at opnå variation inden for en fælles ramme, hvor der er grobund for fællesskab, nærvær, sammenhold og tryghed, sluttede borgmesteren.

Illustration af de kommende bygninger

Historisk mange nye boliger
De mange forskellige bygninger med den fælles kerne kommer til at udgøre 318 nye boliger, hvilket gør projektet meget stort i forhold til lignende almene boligprojekter.
Derfor markerede det første spadestik på Glødelampegrunden også på den måde en stor dag for 3B, Herlev Boligselskab, Herlev Almennyttige Boligselskab og Herlev Kommune. Byggeriet vil nemlig blive skrevet i historiebøgerne på grund af sit omfang. Sidst, der blev opført så mange almene boliger på en gang, var helt tilbage i midten af 1970’erne med 3Bs Hjortegården, der rummer 868 boliger.
Formanden for Herlev Boligselskab Erik Bjarne Nielsen havde fået æren af at tale for de tre almene bygherrer i anledning første spadestik:
- Vi er stolte og glade i dag, hvor vi tager det første spadestik til det, der skal blive en helt ny bydel, fortalte Erik Bjarne Nielsen, formand for Herlev Boligselskab.
- Vores samarbejde med Boligforening 3B og Herlev Almennyttige Boligforening er interessant, fordi det bidrager med noget helt særligt til Herlev Kommune. Og det har indtil videre været et godt samarbejde i byggeudvalget, hvor vi har formået at løse udfordringer til vores fælles bedste, sagde Erik Bjarne Nielsen.

Boliger for alle
Erik Bjarne Nielsen lagde i sin tale yderligere vægt på, at det bliver et nyt boligområde for alle befolkningsgrupper:
- Vi tror på, at det er godt at blande befolkningsgrupperne. Huslejen har vi kæmpet for skulle være til at betale, og alle tre boligorganisationer har en husleje på omkring 1.000 kroner per kvadratmeter årligt. Det er ikke dyrt i dagens Danmark, så tæt på hovedstaden og offentlige transportmuligheder og uden en trængselsring. Det bliver et meget attraktivt og unikt område, hvor de kommende beboere vil være glade for at bo. Vi har i hvert fald prøvet at skaffe rammerne for det, understregede han på de tre boligorganisationers vegne, før alle gik ud til den brune, bare jord, hvor det første spadestik skulle tages.

Borgmester Thomas Gyldal Petersen tager første spadestik

Spaden i brug hele fire gange
Vel tilbage udenfor bød solen velkommen, og der var en summen af begejstrede stemmer og klik fra kameraerne, da borgmester Thomas Gyldal Petersen tog det første spadestik. Derefter tog de tre formænd – Villy Sørensen fra 3B, Erik Bjarne Nielsen fra Herlev Boligselskab og Michael Judge fra Herlev Almennyttige Boligselskab – hvert sit spadestik for at markere det gode samarbejde.

Nye vejnavne godt i tråd med glødelampe-temaet
Grunden, der i sensommeren 2013 forventes at stå i fuld flor med smukke nye bygninger, inspirerende fællesarealer og ikke mindst beboere i massevis, lignede den fredag i marts ikke meget mere end en stor, brun mark. Dog snoede der sig en enlig asfalteret vej gennem området som et symbol på det vejnet på fem veje, der kommer til at inddele de såkaldte storparceller. Vejene får de meget tematiske navne: Glødelampen, Tråden, Kolben, Soklen og Fatningen.
Den indtil videre ufærdige vej blev inspiceret nøje af de mange interesserede tilskuere ved eftermiddagens arrangement, og der var generelt en livlig snak om hele projektet blandt de mange deltagere.

Fakta om 3B's boliger på Glødelampegrunden
De 105 boliger, som 3B står for, fordeler sig på 16 3-plans rækkehuse på 115 m2 samt 88 1-plans lejligheder i størrelser på ca. 70-115 m2. Boligerne kommer til at være energioptimerede og tidssvarende, og de er tegnet af de ansete arkitektfirmaer Kant og Witraz. Boligerne forventes at stå klar i september 2013.

09/03-2012