+A -A /R

Nyhed

Signalgården er 3B's nyeste bæredygtige almene boligbyggeri

Projektleder i 3B Ionee Skovgaard fortæller i artiklen, at det i virkeligheden slet ikke er så svært at bygge bæredygtigt. Derfor er det beklageligt, at det først er nu, vi i Danmark er begyndt at bygge lavenergihuse, når mange andre lande i Europa gik i gang for 10 år siden.

3B's Signalgården er en AlmenBolig+-afdeling, og med AlmenBolig+-konceptet har man kombineret lave byggeudgifter med lave løbende udgifter til el og varme for at nå ned på så lave månedlige udgifter som muligt for beboerne. Tove Frederiksen, formand i Signalgården, bliver interviewet i artiklen, og hun fortæller blandt andet om sin a conto varmeregning, der er faldet fra 600 til 200 kroner i forhold til hendes gamle lejlighed.

Peter Andreas Sattrup, arkitekt og lektor på DTU, udtaler sig i artiklen om danskernes manglende opmærksomhed, når det kommer til at reducere landets energiforbrug gennem byggeri.
- Det var først op til COP15-klimatopmødet i København i 2009, at vi som samfund blev opmærksomme på den centrale rolle, arkitekturen kunne spille i bestræbelserne på at reducere vores energiforbrug, siger Peter Andreas Sattrup.

Hvis du har lyst til at læse hele artiklen, så klik her.

31/07-2012