+A -A /R

Nyhed

Potentiale for flere unge i afdelingsbestyrelsen

Der er stadig ingen, der har fundet formelen til at få flere unge beboere i afdelingsbestyrelserne. En ny rundspørge fra Boligkontoret Danmark viser imidlertid et potentiale blandt de unge.

39 % af de unge vil sandsynligvis gerne deltage i frivilligt arbejde i deres boligområde inde for det næste år, viser rundspørgen, der er lavet af Megafon. For unge med en anden etnisk baggrund end dansk er tallet endnu større – 44 %.

Frivilligt arbejde tager for meget tid
Tallene stammer fra forsøgsprojektet De unge beboerdemokrater – hvor er de henne? Her er de unge beboere også blevet spurgt om, hvad der skal til for, at de vil deltage i arbejdet i den lokale bestyrelse eller i frivillige aktiviteter i deres boligområde.

57 % svarer, at de slet ikke kender ordet beboerdemokrati, og 38 % svarer, at det tager for lang tid at deltage i det lokale arbejde.Urbanplanen har mange unge beboere, der engagerer sig i blandt andet den årlige Urbanfestival. Foto: Krogh Petersen.


Få indflydelse i afdelingsbestyrelser
De unge ved dog godt, at det er i afdelingsbestyrelsen, de kan ændre noget i deres boligafdeling.

- En af grundene til, at jeg kom med i bestyrelsen, skyldes problemer med den store legeplads. Jeg var træt af, at min dreng på 3, ikke kunne få lov at lege på legepladsen, fordi den var gået i stykker. Så skal man gøre noget og være med hvor det sker, siger 33-årige Mia Wettersteen til Boligkontoret Danmarks nyhedsbrev.

Læs om Boligkontoret Danmarks undersøgelse. (vi anbefaler, at du åbner linket i Google Chrome eller Firefox)

27/09-2013