+A -A /R

Nyhed

København skal have 1.200 nye almene boliger

1.200 nye almene boliger. Så mange vil politikerne på Københavns Rådhus sætte gang i i 2014.

Det er et af resultaterne i budgetforliget for 2014, der blev vedtaget torsdag den 12. september. Her har et bredt flertal bestående af Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre, Enhedslisten og Dansk Folkeparti blandt andet afsat 200 millioner kroner til nye almene boliger.

- Jeg lægger vægt på, at vi får bygget mere end 1.200 nye boliger, som almindelige lønmodtagere har råd til i København, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Familier og unge får 50-50
De mange nye almene boliger bliver delt næsten lige over i familieboliger og ungdomsboliger. De 200 millioner kroner skal resultere i 640 nye almene familieboliger og 605 nye ungdomsboliger.

AlmenBolig+ er blevet en populær boligform for familier, men det er ikke afgjort, om de skal udgøre nogle af de nye almene familieboliger.

- I London og Paris er det nærmest umuligt for almindelige lønmodtagere at bo i byen. Sådan skal det ikke være i København. Vi skal have en by, hvor der er plads til alle uanset indkomst, sagde Frank Jensen inden budgetforhandlingerne.


18/09-2013