+A -A /R

Nyhed

Håndværkernes fest på Lampestedet

Af Sanny Ongjam, 3B

Så var turen kommet til Lampestedet i Herlev, hvor vi kunne holde rejsegilde for håndværkerne. Byggeriet er en del af det store fælles boligprojekt ”Glødelampen”, hvor 3B i samarbejde med Herlev Boligselskab ved DAB og Herlev Almennyttige Boligselskab ved KAB opfører i alt 315 boliger. 

Torsdag den 11. oktober holdt 3B rejsegilde for håndværkerne på Lampestedet. På byggepladsen var maskiner og håndværkere stadig i fuld gang. Det var en rigtig flot efterårsdag med masser af varme, sol og blå himmel. På toppen af 3B’s bygninger stod Dannebrog stolt og blafrede, og kransene ”dansede” lidt i vinden. 
”Nu skal vi ind!”, blev der råbt ud på byggepladsen. De fremmødte bevægede sig ind i bygningen, hvor der hurtigt dannede sig en lille kø. Kort inden programmet fortsatte, ankom Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen. 3B’s direktør Bent Frederiksen bød alle velkommen, hvorefter han takkede borgmesteren for samarbejdet og gav ordet videre til ham. 

- Jeg kunne næsten fristes til at sige ”nu står vi her igen”. Og hvor er det dejligt, at vi står her ved endnu et rejsegilde på Glødelampen – det andet i rækken, og det næste er planlagt. Det er dejligt, fordi det er den synlige markering af, at der sker noget positivt i vores by, sagde borgmesteren.

Skaber succes i fællesskab
Borgmesteren fortalte også, at der har været mange planer og overvejelser omkring, hvad byggegrunden skulle bruges til. Han takkede på vegne af Herlev Kommune 3B for at dele deres visioner, og for at have forståelse for, hvordan opgaven skulle løftes. Han understregede, at det var den almene boligbevægelse i fælleskab, der gjorde, at det blev til et succesfuldt projekt.

- I forstår og deler vores visioner, og I kan løfte opgaven, hvor ingen andre har kunnet. I gør det ikke alene – det samlede byggeri er et samarbejde mellem 3B, Herlev Almennyttige Boligselskab og Herlev Boligselskab. Tre boligorganisationer med hver jeres udgangspunkt – og hver jeres måde at gøre tingene på. Det er lykkedes jer i fællesskab at få dette byggeri op at stå – og Herlev Kommune har deltaget som en medspiller i denne proces. Vi har været glade for samarbejdet og indsatsen – så tak for det, understregede han.

Sidst men ikke mindst takkede borgmesteren særligt håndværkerne for den gode indsats, de har gjort i byggeriet.
- I realiserer de tanker og visioner, som vi andre er ophavsmænd til, og skaber de bygninger, som skal danne rammen om de kommende beboeres tilværelse her i Herlev. I skal have en stor tak for den gode indsats, som klart er værd at fejre, sagde borgmesteren. Til allersidst afsluttede borgmesteren med en god tradition og udbragte et leve for Lampestedet og det gode håndværk. Vores bliver de bedste
Den sidste på talerstolen var 3B’s formand Steffen Morild.
- Rejsegilde er håndværkernes fest – holdt for, at I ikke skal hævne jer med at mure flasker ind eller på anden måde få lyst til gale streger. Men for os som almen boligforening er dette rejsegilde også en markering af, at vi har over 100 nye, energirigtige, lyse kvalitetsboliger på vej her på Glødelampen i Herlev. Vi har tit kigget på hinanden og tænkt: Nu er der ikke flere byggegrunde i Herlev. Og så er der alligevel dukket muligheder op. Sidst har vi indviet Teglværkshaven, der ligger ved Gl. Klausdalsbrovej. Og nu har vi så glæde af, at Herlev Kommune tør tænke nyt og har planlagt denne bydel, midt i et knudepunkt, så man kan komme hurtigt omkring, både med det offentlige, på cykel og i bil. Som I kan se, bygges der løs over hele linjen.

Det er Herlev Boligselskab ved DAB og Herlev Almennyttige Boligselskab ved KAB, der også har gang i hver deres tilsvarende antal boliger. Men jeg er sikker på, vores bliver de bedste, sagde formanden med et glimt i øjet.
Til allersidst afsluttede Bent Frederiksen programmet med at byde de fremmødte på varme pølser og noget at drikke.

Fakta

  • Følg med i byggesagen på www.glodelampen.dk, hvor alle tre boligforeningers projekter er repræsenteret
  • 3B bygger 105 tidssvarende og energirigtige familie- og seniorboliger
  • Et- og treplans boliger mellem 65 – 120 m2
  • Boligerne er med altaner eller lille terrasse/havestykke
  • Byggeriet forventes afsluttet i efteråret 2013, og inden da skal området færdiggøres med beplantning, belægninger, skiltning osv.
  • Den 1. marts 2013 kan du få at vide, hvornår det er muligt at blive skrevet op

24/10-2012