+A -A /R

Nyhed

Begyndelsen på et nyt hjem

Første spadestik på Havneholmen

Blæsten susede om ørerne på de forventningsfulde gæster fra 3B og Boligkontoret Danmark, da de med nysgerrighed steg af busserne på den tomme grund på Havneholmen, hvor det store, nye fælles kontor vil stå klar i slutningen af 2013. Med moderne boliger på den ene side og Fisketorvet på den anden side får kontoret en fantastisk beliggenhed.
 
Administrerende direktør for Boligkontoret Danmark Michael Demsitz bød alle velkommen fra talerstolen i det store, hvide telt, der var fyldt til randen med medarbejdere fra de to organisationer. Derefter gav han ordet til formanden i Boligkontoret Danmark, Lisbet Riis.

De to boligforeningers flag

- Tak til alle, der har bidraget til den gode proces i planlægningsfasen omkring vores fælles nye kontorhus, hvor det fra slutningen af 2013 vil fremgå af navneskiltet på hoveddøren, at ’her bor 3B og Boligkontoret Danmark’, sagde Lisbet Riis og tilføjede: - Mit håb er, at også de bløde værdier vil få rum og plads i vores fælles forståelse af hinanden – lad dem, i overført betydning, indgå i fundamentet for en ny fælles dagligdag.

Et hus med sjæl
Næste på talerstolen var 3B's daværende formand, Villy Sørensen.
- Spadestikket er ikke bare starten på et nyt byggeri, det er også starten på nogle nye rammer for de to boligorganisationer.

Villy Sørensen fortalte lidt om baggrunden for, at 3B ønsker at flytte fra Kronprinsessegade:
- Selvom vi har masser af følelser i forbindelse med Kronprinsessegade, så har vi efterhånden stor pladsmangel, samtidig med, at vi har et ønske om at bo i en bygning, der lever op til vores Strategi 2015. Vi håber, vi får bygget et hus, som lever op til vores idealer og forventninger, og som har noget af sjælen med både fra Kronprinsessegade og Lundsgade.
Formanden rundede derefter af med at takke alle dem, som allerede har været i gang med at tegne og planlægge og sige held og lykke til dem, der skal opføre byggeriet.

Efterfølgende forsikrede direktør Peter Nymann fra entreprenørfirmaet Skanska, at de nok skal bygge et hjem til de to organisationer, som de bliver stolte af at bo og arbejde i.

De fem første spadestik
Efter talerne bød 3B’s administrerende direktør Bent Frederiksen alle gæsterne udenfor, hvor det første spadestik skulle tages. Det blev dog ikke blot ét, men hele fem første spadestik – den første til at markere byggeriets start var formanden i Boligkontoret Danmark, Lisbet Riis, og derefter 3B’s daværende formand, Villy Sørensen. Så var det de to administrerende direktørers tur, først Michael Demsitz og så Bent Frederiksen. Som den sidste i rækken var det projektchefen fra Skanska, Jesper Brandt, der tog et spadestik.

Dermed var byggeriet skudt i gang, og gæsterne fik lidt at spise og drikke, inden de igen blev hentet af busserne.

/maj 6. juni 2012

06/06-2012