+A -A /R

Nyhed

Rejsegilde i Egedalsvænge – ”En ny og positiv historie”

Torsdag den 9. oktober var der rejsegilde på renoveringen af Egedalsvænge i Kokkedal, og både stemning og taler tegnede tilfredshed og optimisme.


Regn og tunge, mørke skyer havde hængt over Kokkedal det meste af dagen. Det længe ventede rejsegilde i Egedalsvænge var egentlig flyttet til beboerhuset, men få minutter inden gæsterne kom, lettede skyerne, så næstformand i Boligforeningen 3B, Iris Gausbo, i stedet kunne byde de mange gæster velkommen på plænen foran beboerhuset.

          - Solen er kommet. Det må næsten være symbolsk på en dag som denne, indledte Iris Gausbo sin velkomst.

- Det er et virkeligt unikt projekt, vi fejrer i dag, med især nogle virkelig flotte facader, og allerede nu kan vi fornemme, hvor flot det bliver, når indgangspartierne og opgangene står færdige, sagde Iris Gausbo blandt andet. 

Også Fredensborg Kommunes borgmester, Thomas Lykke Pedersen (S), deltog i rejsegildet. I sin tale fremhævede han de mange muligheder, han mener, renoveringen vil give.

- I har så meget at byde på i Egedalsvænge - og med renoveringsprojektet her, bliver området endnu mere attraktivt.

Både håndværkere, entreprenører og beboere var mødt op for at høre de mange taler og fejre, at den store renovering er godt i gang.

-Det er spændende at se nogle af dem, der skal til at renovere min facade, sagde Käthe Hanen, som var en af de fremmødte beboere.

Beboerne har selv valgt
Det er en omfattende renovering, der er i gang i Egedalsvænge. Hele facader er blevet fjernet og nye er kommet til med alt fra franske altaner, firkantede og runde vinduer. Det særlige ved netop renoveringen i Egedalsvænge er, at beboerne selv har bestemt, hvordan de enkelte nye facader skulle se ud.

          Beboer Ali Neboulbes nye façade indeholder fx et stort vinduesparti med bred karm.

- Det var faktisk min datter, der valgte det. Jeg var i tvivl, men vi er meget glade for det nye vindue. Min datter sidder der hver dag og kigger ud, fortæller Ali Neboulbe, som var mødt op til rejsegildet.  

Bekymring gjort til skamme
Beboernes indflydelse på facadernes individuelle udtryk var i begyndelsen en bekymring for MT Højgaard, som er entreprenøren bag byggeriet.

- Vi ved af erfaring, at ændringer kan betyde, at et projekt kører skævt. Men vi kan heldigvis i dag konstatere, at beboernes tilvalg og processen bag er kørt super professionelt, sagde sektionsdirektør i MT Højgaard, Benny Munck i sin tale.

Beboerne, Jette Lund Lisbjerg og Tove Jensen var også bekymrede, inden renoveringen af deres lejligheder gik i gang, men ligesom for entreprenøren blev deres bekymringer gjort til skamme.

- Alt har været positivt, og det er blevet så fint, fortalte Jette Lund Lisbjerg.

- Man kan ikke have et byggeri, hvor der ikke er nogen gener for én, men ud over en vandskade er alt gået fuldstændigt gnidningsfrit, supplerede Tove Jensen.

"En ny historie"
Fredensborg Kommunes borgmester, Thomas Lykke Pedersen (S), udtrykte i sin tale stor begejstring over renoveringen og ikke mindst over den positive indvirkning, han mener, projektet kommer til at have på ikke bare Egedalsvænge, men på hele Kokkedal.- Jeg tror på, renoveringen af Egedalsvænge kan være med til at fortælle en ny og mere positiv historie om vores by. Det fortjener Kokkedal, sagde han blandt andet.  
         

Solen skinnede godt nok ikke fra en skyfri himmel under Egedalsvænges rejsegilde, men lytter man til de positive og optimistiske toner blandt talerne og de fremmødte beboere, kan man næsten ikke andet end forvente sol, når renoveringen af Egedalsvænge afsluttes.

Se mere om, hvordan man skifter en hel facade i en bolig på blot en enkelt dag her.

Læs mere og se fotos på Egedalsvænges egen hjemmeside om renoveringen her


Sådan her ser et par af de nye facader ud.


10/10-2014