+A -A /R

Nyhed

Børn sætter deres præg på fremtidens udvikling i Hjortegården

Hjortegården er i rivende udvikling og en fremtidig renovering af afdelingen er allerede på tegnebrættet. Det er dog ikke kun de voksne, som får lov at sætte deres præg på fremtidens Hjortegården. Som led i et tre-ugers projektforløb har 6. klasserne på Kildegårdskolen i Herlev udarbejdet kreative løsninger til, hvordan udendørsarealerne i afdelingen kan udnyttes bedre. 

 
Den røde løber var lagt frem d. 26. marts, da eleverne i 6. klasse på Kildegårdskolen præsenterede deres idéer til fremtidens udvikling i Hjortegården. Blandt publikum var lærere, repræsentanter fra afdelingsbestyrelsen, den boligsociale indsats og Boligforeningen 3B samt andre interesserede. De kunne alle lade sig inspirere af elevernes kreative forslag, heriblandt nye legepladser med trampoliner og abetårn, et grillhus, mere belysning, flere farver og bedre faciliteter, hvor børn og forældre kan dyrke samværet.

Arrangementet var en kulmination af et tre-ugers projektforløb, hvor eleverne har designet boligområder i computerspillet Minecraft, fået besøg af Dansk Arkitektur Center og udarbejdet konkrete løsningsforslag til aktuelle problemstillinger i Hjortegården.

- Jeg er meget imponeret og synes, at eleverne har udarbejdet nogle fantastiske forslag baseret på værdierne tryghed og fællesskab. Projektets formål er netop at give områdets børn medejerskab, og de har virkelig levet op til det, siger Iris Gausbo, formand i afdelingsbestyrelsen, og fortsætter:

- Jeg er også imponeret over det gode samarbejde mellem Kildegårdskolen og den boligsociale indsats. Vi har nu nogle konkrete idéer, som vi kan bygge videre på her i Hjortegården.

Eleverne selv var også begejstrede og havde en masse positivt at sige.

 
- Selvom det har været hårdt arbejde, har det været både sjovt og spændende,
siger Louise og Thilde fra 6.E og Jasmin fra 6.B enstemmigt. De var især begej-
strede for at bruge hænderne til at bygge konkrete eksempler på forbedringer i deres nærområde. 

 
- Man kan godt være en smule genert i starten, når man ikke kender de andre i
gruppen. Det gik dog hurtigt over, og forløbet har været helt igennem fedt, siger
Liam fra 6.D. Han bakkes op af Yafet, Martin og Lukas fra samme klasse, som alle
er enige om, at især brugen af Minecraft har været rigtig sjovt. 

26/03-2015