+A -A /R

Nyhed

Beboerne i Valby fejrede naboskabsdag i højt humør


Solen skinnede, da den boligsociale indsats, Surf Valby, og frivillige i afdelingen inviterede til naboskabsdag lørdag den 2. maj i Valbyejendommene. Dagen var præget af højt humør, socialt samvær og masser af aktiviteter for store og små. 

 
- Det gør en betydelig forskel, at beboerne får mulighed for at mødes og lære hinanden bedre at kende. Det er tredje år i træk, at vi holder naboskabsdagen. Hvert år får vi flere deltagere, og mange er så begejstrerede for arrangementet, at de ønsker at arbejde som frivillige næste år, siger Rita Rasmussen, medlem i afdelingsbestyrelsen.

Især de frivillige i Naboskabet, en lokal forening, mødte talstærkt op på dagen. Her arrangerede de sækkeløb, kartoffelløb, tovtrækning og mange flere konkurrencer for både de yngre og voksne beboere i afdelingen. 

 
- Man møder sine naboer på en rar og uforpligtende måde ved denne slags arrangementer, fortæller Annette Dahøj, frivillig i Naboskabet. Hun var blandt andet med til at arrangere kagekonkurrence, hvor to vindere blev kåret inden for kategorierne udtryk og smag.

Udover diverse konkurrencer var der også en bålplads, hvor man kunne lave snobrød, der var loppemarked, og den lokale rollespilsklub var mødt op og udfordrede områdets unge til en gang sværdfægtning. Også afdelingens to gårdmænd deltog aktivt med en skraldesorteringskonkurrence for beboerne.

 
- Det er godt naboskab at lære nye at kende. Man kan bedre dele fælles ting, når man kender hinanden. Arrangementet er også en god måde at udnytte udendørsarealerne på. Man får brugt faciliteterne bedre, og børnene samles om en masse sjove aktiviteter, siger Esin Süzme, frivillig i Naboskabet.

Hun er samtidigt begejstret for ejendomsfunktionærenes deltagelse:

- Det har været sjovt at møde gårdmændene på et mere personligt plan. De er jo også venlige mennesker, der er med til at få afdelingen til at fungere, afslutter Esin med et smil.  

06/05-2015