+A -A /R

Nyhed

BoligJobordningen er åben igen

BoligJobordningen, som nu er genindført, gælder, når man bor i hus eller lejlighed, er lejer eller ejer. Men der er særlige regler for folk i lejebolig, andelsbolig og ejerlejlighed, hvor en række betingelser skal være opfyldt for at få håndværkerfradrag. Som lejer i en almen bolig har man også mulighed for at opnå servicefradrag.

Man skal selv betale for arbejdet
Udgifter, der betales via huslejen, fra en vedligeholdelseskonto eller via hensættelser i ens boligforening giver ingen ret til fradrag.

Det vil sige, at man som lejer kan få fradrag for istandsættelse, hvis man har pligt til at udføre arbejdet og bor i lejemålet, mens det bliver udført – også selvom udgifterne trækkes fra et forudbetalt depositum. Det kræver blot dokumentation for, at pengene er trukket fra depositummet, for arbejdets udførsel samt for betalingen fra udlejeren.

Vær i øvrigt også opmærksom på Råderetten til boligen. Kontakt gerne ejendomskontoret for at få råd og vejledning om, hvad man som lejer kan sætte i gang af arbejde for at forbedre sin bolig. Ejendomsfunktionærerne har en masse viden og erfaring, som de meget gerne deler. De ved eksempelvis, hvilke arbejder der skal ud­føres af autoriserede håndværkere.

Ejendomsfunktionærerne ved også, hvornår man bare kan gå i gang med arbejdet, om man bør følge en vejledning, om man skal have en skriftlig aftale med driftschefen - eller om projektet eventuelt skal behandles og godkendes af kommunen.

Man skal have ret til at vedligeholde boligen
Arbejdet med at vedligeholde boligen skal ligge inden for lejerens råderet over boligens ydre og indre rammer – og denne råderet fremgår af lejekontrakten.
 
Husk, at man skal have dokumentation for arbejdet og for betalingen af det. Derfor skal man gemme kvitteringerne for det arbejde, der er blevet udført.

Tilskuddet gives kun til lønudgifter, ikke til materialeudgifter.


Klik her for at se, hvordan man registrerer fradragene hos SKAT.

BoligJobordningen fortsætter som normalt i 2015. Men i 2016 og 2017 ændres den, så den bliver mere ’grøn’. Læs her, hvad man kan få fradrag for i 2016 og 2017.

Se mere om BoligJobordningen i Bolius' tema om håndværkerfradrag her.

Som lejer i en almen bolig har man også mulighed for at opnå servicefradrag. Læs mere her.14/07-2015