+A -A /R

Nyhed

Samarbejde er vejen frem

Boligforeningen 3B’s nordligste afdeling Egedalsvænge har flere gange været i mediernes søgelys. Sidst fordi afdelingsbestyrelsens opgaver blev overtaget af repræsentanter fra organisationsbestyrelsen. 

Det var der mange grunde til, men nu skal blikket vendes fremad. Det fortæller Steffen Morild, der er formand for Boligforeningen 3B.


- Det er et glædeligt skridt, der nu er taget til at genskabe det lokale beboerdemokrati i Egedalsvænge, forklarer Steffen Morild som kommentar til, at afdelingsmødet her til aften har valgt to observatører til Egedalsvængeudvalget. 

Udvalget har varetaget afdelingsbestyrelsens opgaver efter 3B’s organisationsbestyrelse i marts 2014 overtog ledelsen af afdelingen.

På mødet blev der også valgt syv beboere til repræsentantskabet, der er 3B’s øverste myndighed, samt repræsentanter til flere udvalg.

Dialog og samarbejde

Dialog og samarbejde er nøgleord, når det handler om en afdelingsbestyrelses rolle. En afdelingsbestyrelse skal være i dialog og samarbejde med driften, kommunen, de omkringliggende boligafdelinger – og resten af organisationen. 

- Det er derfor nødvendigt, vi kan samarbejde om de opgaver, der er i afdelingen. Når samarbejdet fungerer, kan der vælges en ny afdelingsbestyrelse. Og det har afdelingen altså taget et vigtigt første skridt til i aftes, fortæller Steffen Morild.

Anette Hertz, kommunikationschef i 3B29/10-2015