+A -A /R

Nyhed

Deleøkonomi er det nye sort


Lån en boremaskine af din nabo og undgå at købe en ny. Det er grundtanken bag BL – Danmarks Almene Boligers nye onlineportal: Nabobørsen.dk. Her kan du gratis dele ting og tjenester med dine naboer i dit nærområde.

  Synes du også, det er dyrt at investere i værktøj, elektronik eller andet, som du kun bruger fem minutter om året? Så opret en bruger helt gratis på Nabobørsen.dk. Portalen er udviklet af BL, og formålet er blandt andet at give adgang til lokale ressourcer og derigennem at styrke og forny fællesskabet.


”Nabobørsen var i forvejen under udvikling, da vi kom ind i projektet. Vi besluttede at overtage projektet, da vi syntes, det var et godt initiativ, der kunne komme de almene beboere til gode. Portalen har nu nået et niveau, hvor den fungerer, men vi er konstant i gang med at videreudvikle og forbedre”, siger Ann-Sofie Nielsen, eventkonsulent hos BL.  


En portal til alle
Selvom portalen er udviklet af BL, der er interesse- og brancheorganisation for Danmarks almene boligorganisationer, så er Nabobørsen.dk ikke kun for beboere i den almene boligsektor.

”Nabobørsen.dk henvender sig til alle. Et af projektets delmål er netop at udbrede det gode naboskab fra de almene boligområder til de omkringliggende byer. På den måde formår vi også at kommunikere den tradition for godt naboskab, der findes i den almene sektor”, siger Ann-Sofie Nielsen.

Langsom start
Selvom der har været stor interesse for etableringen af en delebørs, har tilgangen af nye brugere indtil videre været svingende.

”Pt. går det langsomt med tilgangen af nye brugere. Deleøkonomi er stadig et nyt koncept, og i modsætning til mange kommercielle deleplatforme, der er skudt frem, kan man ikke tjene penge på Nabobørsen.dk. Det har vist sig, at folks delevilje er sværere at kickstarte, end forventet”, siger Ann-Sofie Nielsen.

Hun tilskynder derfor, at flere udforsker platformen.

”Som led i videreudviklingen vil jeg gerne opfordre alle til at besøge siden og komme med kommentarer via chatknappen nederst i højre hjørne. Det kan være alt fra gode råd til kommentarer til sidens opbygning”, afslutter Ann-Sofie Nielsen.

Vil du læse mere, så klik her og besøg siden.

 

18/01-2016