+A -A /R

Nyhed

- I driften skal man gøre det godt hele tiden

Hvis man tjekker uddannelsesbaggrunden på 3B’s driftschefer, står ’bygningskonstruktør’ på en del cv’er. Derfor var det også helt naturligt at tage imod Henrik Jensen som en af de to første praktikanter i 3B’s historie.
Han uddanner sig lige nu til bygningskonstruktør med speciale inden for Facility Management – det vil sige drift og vedligeholdelse af ejendomme – og sendte en ansøgning til  3B, da praktiktiden nærmede sig.

- Jeg vidste ikke så meget om det almene, men det udgør jo en stor del af boligerne i Danmark – og jeg er glad for det valg. Jeg kan rigtig godt lide arbejdet som driftschef og den politiske del af det hele. Og så synes jeg, at beboerdemokratiet giver god mening, hvor dem, der bor her, selv bestemmer, siger Henrik Jensen.


Henrik Jensen har blandt andet været inde over renoveringen af Hjortegården i Herlev.

En del af ”kontoret”
Praktiktiden udløber i slutningen af januar, og det er ikke kun hovedpersonen, der kan se tilbage på en god tid i 3B.

- Jeg har været meget tilfreds med Henrik. Han er virkelig god til at sætte sig ind stof og skabe resultater, og så er han hurtigt blevet en del af ”kontoret”, siger områdechefen for Vest, Thomas Blaabjerg Lund.

Henrik Jensen har blandt andet været med til at lave servicekontrakter, årshjul, vedligeholdelsesstandarder og sammenlignet tv-priser for afdelingerne i Vest.

- Det er jo altid godt at finde ud af, om beboerne kan spare hist og her, siger han.

Alene i det almene
Han er den eneste fra sit studie, der er i praktik i den almene sektor og har beboerne inde på livet hver dag. Langt de fleste medstuderende er i det offentlige eller på tegnestuer og i ingeniørfirmaer.

- Nogle tegner og beregner, men når de er færdige, så er det videre til noget nyt. Her i driften følger man også byggeriet bagefter, og man skal gøre det godt hele tiden, siger Henrik Jensen, når snakken falder på det spændende ved jobbet som driftschef.

Henriks resultater og ihærdighed har da også kastet noget af sig. Thomas Blaabjerg Lund har netop tilbudt ham et studiejob, når praktiktiden slutter.

- Vi kommer til at mangle Lars Mann Pedersen (fratrådt driftschef, red.), så Henrik skal aflaste de driftschefer, der skal tage Lars’ afdelinger. Derudover har Henrik kun seks måneder tilbage på studiet, og hvem ved, hvor han så ender. Han skal i hvert fald have mine varmeste anbefalinger, siger områdechefen.

01/02-2016