+A -A /R

Nyhed

De frivillige i Valby blev hyldet

Arbejdermuseet i Rømersgade i København dannede smuk ramme for et brag af en gallafest til ære for alle de frivillige i Folehaven, Hornemanns Vænge og Valbyejendommene. Dørene åbnede kl. 18.00 fredag den 18. marts 2016, den røde løber var rullet ud, og i døren stod de unge lommepenge-jobbere i gallatøj og tog imod de over 100 gæster.

Frivillighedsgallaen er ikke et nyt koncept, men i år var det en ekstra flot oplevelse på grund af det imponerende rum på Arbejdermuseet. 3B’s boligsociale indsats i Valby, SURF Valby, og flere frivillige beboere fra afdelingerne havde knoklet for at stable arrangementet på benene.

Musik skal der til
Guitaristen Nour Amora havde til aftenen samlet en lille trio med sanger Sara Grabow Johnsen og Simona Abdallah på percussion. Det blev til et reportoire med musik fra hvert et verdenshjørne, og Sara sang både danske folkelige sange, evergreens og endda et par arabiske sange. Stemningen var høj, og der blev både danset og klappet.

Frivillighed og fællesskab
Henrik Palsmar fra Valby Lokaludvalg var aftenens konferencier. Han gjorde et flot arbejde med både at hylde alle de frivillige og samtidig få formidlet, hvor vigtigt et arbejde, der bliver ydet på alle fronter.
Som en både at fejre fællesskabet i det frivillige arbejde, spillede Henrik Palsmar op til fællessang med Beatles’ meget relevante "With A Little Help From My Friends". Aftenen blev på fornem vis afsluttet med ”Skuld gammel venskab rejn forgo” , hvor alle gæsterne tog hinanden i hånden og vuggede til Jeppe Aakjær’s danske version.

Priserne i de tre afdelinger
Aftenens højdepunkt var prisoverrækkelserne. Det var en Oscar-værdig ceremoni, hvor alle gæsterne levede sig ind og klappede af de stolte vindere. Aftenens vindere var:

Hornemanns Vænge
”Årets Frivillige Person”: Fakhria Abdullah for sin indsats med at samle sine naboer til Store forårsrengøring.
”Årest frivillige gruppe”: Kulbanefestgruppen fra Hornemanns Vænge – en 13 mand stor gruppe, der sammen har lavet august-fest for hele Kulbanekvarteret.

Valbyejendommene
”Årets Frivillige Person”: Annette Dahøj for sin indsats med Café Din Nabo og Forældrenetværket.
”Årest frivillige gruppe”: Café Din Nabo – som servere kaffe, kage og boller for beboere, drevet af nabo-værtinderne Karina Christensen og Annette Dahøj.

Folehaven
”Årets Frivillige Person”: Heidie Soylu, formand for Kvindeforeningen, som laver fitness, påskefrokost for børn og udflugter.
”Årest frivillige gruppe”: Cafe4Hand – socialøkonomisk genbrugsbutik på torvet drevet af frivillige - som vandt gruppe-prisen.

Annette Dahøj fra Valbyejendommene, der vandt hele to priser, er en af de mange engagerede frivillige, der var begejstrede for arrangementet:
- Det var en fantastisk aften. Jeg synes, det er en god ting at vise noget påskønnelse – jeg synes bestemt også, jeg bliver påskønnet i hverdagen, men sådan en aften giver bare noget ekstra. Det er også rigtig godt at møde andre frivillige fra Folehaven og Hornemanns Vænge. Og så var det rigtig galla i år i det flotte lokale, siger Annette om årets Frivillighedsgalla.

Anden del af prisoverrækkelsen
”Årets Nabo”, en pris hvor alle naboerne i hvert boligområde har haft mulighed for at nominere hinanden, gik til Per S. Frederiksen fra Hornemanns Vænge. Det var en nabo-jury som havde valgt vinderen blandt 7 indstillede.

”Årets Spire-pris” gik til Next Move, der er et nyt Ungeråd i Folehaven. Meningen er, at de skal være rollemodeller for andre unge og sætte gang i projekter med idræt som et af deres fokusområder. De syv drenge blev meget beæret over prisen.

En overraskende og ny pris var i år ”Årest Villy”, som gik til Folehavens formand, Villy Sørensen for hans utrættelige arbejde for Folehavens fællesskab og hans rolle som en samarbejdspartner, der forstår at støtte, løfte og spørge ind til tingene.

”Årets Ultimative Frivillige” var aftenens højdepunkt, og det var den sidste pris, der blev uddelt. Prisen gik til Noufissa Nafis for hendes særlige ånd og gavmildhed overfor alle i Folehaven. Til prisens overrækkelse var der lavet en lille film med alle naboernes søde ord om hende og hendes gerninger.
- Jeg var meget overrasket over at få prisen. Jeg gør det med hjertet, så jeg havde ikke forventet en pris. Jeg håber, det motiverer andre – ikke for at få prisen, men fordi det er vigtigt, at vi hjælper hinanden, sagde Noufissa overvældet efterfølgende.

Alle blev hyldet med blomster, gaver og diplomer på scenen.

Stor begejstring for helhedsplanen i Valby
Annette Dahøj er en af mange, der er begejstret for SURF Valby.
- Jeg ved ikke, om vi laver mere frivilligt her end andre steder, men vi har en fantastisk opbakning i SURF Valby. SURF’erne er virkelig guld værd og gode til at støtte og bakke op, så vi får sat skub i tingene – det giver bare lyst til at gøre mere. Efter vi har fået et fælleslokale for frivillige – Biksen – føler vi ligesom, at vi har en fælles base at arbejde ud fra, og det kan mærkes.

15/04-2016