+A -A /R

Nyhed

3B's Politikadetter vinder fornem pris

De seks unge drenge fra boligområdet Høje Gladsaxe kunne næsten ikke få armene ned, da projektet Politikadet blev kaldt op på scenen for at modtage Den Kriminalpræventive Pris af justitsminister Søren Pind.

- De unge skal vide, at de er en del af det danske samfund, og vi har noget at tilbyde. Her spiller Politikadet en vigtig rolle, og det er derfor med stor glæde, at jeg i dag kan overrække Politikadet Den Kriminalpræventive pris, sagde justitsministeren ved overrækkelsen.


Drengene fra Høje Gladsaxe lagde aldrig skjul på deres stolthed over at være politikadetter. Foto: Sonny Singh.

En del af uddannelsen til politikadet er en kort praktik hos politiet, som kørte projektet sammen med Boligforeningen 3B og de andre boligforeninger i Høje Gladsaxe, Gladsaxe Kommune og Ballerup Kommune. 

- De havde en fantastisk uge hos politiet, hvor de gennemgik diverse øvelser, og det var et solidt fundament at arbejde videre med, siger Jannie Møgelgaard, leder af den boligsociale helhedsplan i Høje Gladsaxe.

Projektet Politikadet arbejder med at skabe tillid mellem de 12- til 14-årige kriminalitetstruede unge og politiet. Baggrunden er nemlig, at mange af de unge har dårlige erfaringer med politiet og ikke tror, at politiet er til for deres skyld.

Medarbejderne i den boligsociale helhedsplan i Høje Gladsaxe har blandt andet stået for rekruttering af kadetterne, formidling af projektet, dialog med forældrene, 1-til-1-samtaler med de unge og ugentlige aktiviteter.

Børnene og de unge i Høje Gladsaxe er så interesserede i projektet, at Helhedsplanen nu kører videre med projektet uden politiets hjælp, og samtidig er fokus nu rettet mod sportslivet men stadig med ansvar, dannelse, moral og muligheder som pejlemærker. Ud over de seks unge fra Høje Gladsaxe deltog to andre unge også i første hold af Politikadet.

 

27/04-2016