+A -A /R

Nyhed

De gode kolleger skal give samdriftssucces

Det var en stor omvæltning, som flere afdelinger gennemgik ved årsskiftet, hvor 11 afdelinger i Urbanplanen gik i samdrift. Nu har ordningen kørt i fire måneder med løbende evaluering.

- Det er spændene med nye og unge kolleger – nu kommer jeg hjem og siger, at jeg er glad for at arbejde.
- Samarbejdet med Trine, Gitte og Annette i servicecenteret er rigtig godt.
- Der er forståelse for hinanden og opgaverne.

Det er nogle af kommentarerne, der følger i hælene på de orange papirlapper fra medarbejderne med positive ord om samdriften indtil videre.

- Det er rigtig godt, at de er glade for at gå på arbejde og føler, at de gør en forskel over for beboere og kollegaer, siger områdechef for Øst, Jørgen Rasmussen.

Hold fast på kollegaskabet
De lilla papirlapper på væggen fortæller om den negative side af samdriften – de kan koges sam-men til tre ord: for stort arbejdspres.

- Vi arbejder på at komme det til livs, og vi startede ved at italesætte det og se på, hvad det er, der presser folk. For det er meget individuelt, hvad der udfordrer. Næste skridt er at komme rigtig ind i den nye struktur. Før kunne vi løse opgaverne på rutinen, så det er også et spørgsmål om at komme ind i nogle nye rutiner. Det er tit det, man ikke når, der presser, siger Jørgen Rasmussen.

Medarbejderne har blandt andet deltaget i workshops med samarbejdsøvelser i samdriftens begyndelse.

Udfordringerne ved samdriften tages blandt andet løbende på mandskabsmøder, og så er et af de store fokuspunkter at blive bedre til at planlægge. Mens der bliver arbejdet på udfordringen med det store arbejdspres, er de gode kolleger essentielle.

- Det grundlæggende er på plads – lige nu er I et sted, hvor I kan lide hinanden. Det gælder om at holde fast på det, men det nytter ikke, hvis der ikke bliver taget hånd om udfordringerne, siger Jack Hindborg.
Han er virksomhedskonsulent og har hjulpet samdriften med at implementere selve samarbejdet blandt kollegerne.

Synlige fordele
Allerede nu kan Jørgen Rasmussen se gevinster ved samdriften.

- Vi har meget bedre mulighed for at betjene beboerne – nu har vi åbent fra 9 til 14 hver dag. Det giver mulighed for kontakt med beboerne, når de opdager ting om eftermiddagen, og jeg kan se, at vi kommer meget mere ind i lejemålene, siger han.

Og fremtiden skal gerne byde på endnu flere gevinster.

- Vi skal helst kunne levere end bedre kvalitet og forhåbentligt skabe en økonomisk gevinst, hvor vi holder en fornuftig prisudvikling i forhold til den generelle prisudvikling i samfundet og lønstigninger, siger Jørgen Rasmussen.

 

12/05-2016