+A -A /R

Nyhed

3B med på årets arkitekturbiennale

Boligforeningen 3B har to byggerier med på årets arkitekturbiennale i Venedig, hvor almene boliger ikke er hverdagskost.

- Det er fantastisk. Det er ikke hver dag, at alment byggeri bliver udvalgt til at deltage i verdens største arkitekturbegivenhed. Det er jeg meget stolt af på hele 3B’s vegne, siger Steffen Morild, formand for Boligforeningen 3B.

De to byggerier er Sundholm Syd fra 2015 og Signalgården fra 2011 – begge på Amager.

Sundholm Syd på Amager. Foto: Jesper Blæsild.

En af de to kuratorer på den danske pavillon på dette års arkitekturbiennale er arkitekt Boris Brorman Jensen. Han ser stor værdi i de almene byggerier.

- Vi er glade for, at der i år ikke kun er fokus på prominent, dyrt, lækkert og ekstravagant byggeri, men at man også kigger på almennyttigt boligbyggeri. Vi har blandt andre udvalgt de her to projekter (Sundholm Syd og Signalgården, red.), fordi de har adresseret relevante problemstillinger som mere livsværdi for almindelige mennesker - og det er én af de opgaver, som almene boliger løser, siger han.

Essentiel del af arkitekturhistorien
Samtidig mener han, at almene byggerier har været en af grundpillerne i dansk arkitekturs historie.

- Almene boliger sikrer en høj boligstandard for almindelige og ubemidlede borgere, og historien er, at almene boliger har været drivkraft i mange arkitektureksperimenter og har været med til at sikre en høj boligstandard i Danmark, siger Boris Brorman Jensen.

Sundholm Syd på Amager. Foto: Jesper Blæsild.

Arkitekturen betyder meget for Boligforeningen 3B, men netop en høj boligstandard er vigtig for Steffen Morild.

- Personligt synes jeg også, det er smukke byggerier, og som beboer må det også være dejligt at komme hjem til. Men det, der gør det til et godt byggeri set fra mit synspunkt, er, at det også er godt at bo i. Og det giver vores beboere udtryk for, så jeg er en meget glad formand, siger Steffen Morild.

 

12/05-2016