+A -A /R

Nyhed

Urbanplanen 2.0

Fredag den 24. juni 2016 var der liv og glade dage i den sydlige del af Urbanplanen på Amager. Det var dagen, hvor dørene blev slået op for udstillingen ”Urbanplanen år 2020”, der viser fremtidens Urbanplanen.


Kl. 15 stod teknik- og miljøborgmester Morten Kabell klar på talerstolen foran Solvang Bibliotek, hvor han begejstret fortalte om den rivende udvikling, der skal ændre området.
- Det er en virkelig god ting, for det kan skabe liv, tryghed og bedre rammer i Urbanplanen, sagde Morten Kabell og fortsatte med forventningen om en fælles indsats:
- Udstillingen skal bruges som springbræt til, at vi i fællesskab udvikler området. Det er jer, der skal være med til at bestemme, hvordan der skal se ud her.
Borgmesteren mindedes sine unge dage, hvor han selv i 2 år, 10 måneder og 1 dag boede i en ungdomsbolig i området, og glædede sig over den udvikling, der er ved at ske.

3B’s formand Steffen Morild tog derefter over og lagde ud med at takke Københavns Kommune for det gode samarbejde og for at være så visionære.
- Det gør mig virkelig glad, for Urbanplanen betyder utrolig meget for 3B. Vi har trods alt ikke mindre end ni boligafdelinger her i området, så det er ikke for meget at sige, at Urbanplanen er hjerteblod for 3B, sagde formanden.

Læskedrik, latter og lirekassemusik
Det var en flot dag med solskin og glade og interesserede deltagere. En lirekassemand stod og spillede god gammel dansk musik, og Morten Kabell fik også lov at lire lidt – en særlig sang spillede han faktisk, nemlig ”Hvem skal nu betale”.


3B bød på milkshake, så deltagerne ikke smeltede i varmen – for der var skruet godt op på termostaten.
Da de fremmødte bevægede sig ind i Solvang Biblioteket, var der opstillet en stor model af området, så man let kunne danne sig et overblik over, hvordan Urbanplanen kommer til at se ud i fremtiden. Der var rosende ord rundt omkring bordet, mens modellen og plancher på væggene blev studeret.

Et ambitiøst og farverigt projekt
Hele den sydlige del af Urbanplanen skal udvikles for 2,1 milliarder kroner, og alene beløbet vidner om et ambitiøst projekt, der både tager fat i fællesområderne og omfatter nye boliger til folket. Helt præcist bygger 3B 60 familieboliger, 270 ungdomsboliger og et regnbue-bofællesskab for 50+.
- Især de mange ungdomsboliger og regnbue-bofællesskabet er jeg stolt over som formand for 3B. Vi kan ikke bygge boliger til alle, men vi vil bygge boliger for alle, sagde Steffen Morild.

Også udearealerne kommer til at gennemgå en omfattende renovering med det formål at skabe mere liv, mere tryghed og smukkere og mere interessante omgivelser.
- Urbanplanen vil blive oplevet som lyst og åbent, som en helt ny bydel – ja vi kan vel nærmest kalde det Urbanplanen 2.0, rundede Steffen Morild af, inden han endnu en gang takkede Københavns Kommune for samarbejdet.

29/06-2016