+A -A /R

Nyhed

Problemer med ventilationsanlægget i Egedalsvænge

Tirsdag den 5. juli 2016 fik 3B at vide, at der var problemer med urenheder i nogle af de skakte, der bruges til ventilationsluften i Egedalsvænge. På det tidspunkt drejede det sig om undersøgelse af to opgange, men 3B valgte at lukke for indblæsningen i alle opgange umiddelbart efter.

- Vi tager situationen meget alvorligt. Det er baggrunden for, at vi lukkede for indblæsningen, da vi fik konkrete beviser på, at der kunne være problemer med urenheder. Det er også derfor, vi har kontaktet kommunen og bedt om at komme i dialog med embedslægen. Det fortæller Morten Boje, administrerende direktør i 3B.

Renovering med genbrug af skakte og ventilationskanaler
Egedalsvænge har været gennem en omfattende renovering, har fået nye facader og nyt ventilationsanlæg.

Som det ofte sker i sådanne sager, har man valgt at genbruge de lukkede affaldsskakte til at transportere luften til boligerne - og de gamle ventilationskanaler til at føre luften bort igen.
I den forbindelse er de lukkede affaldsskakte blevet renset, men om det er gjort godt nok, er spørgsmålet.

- Vi har bedt Teknologisk Institut om at undersøge det hele til bunds, så vi kan handle på fakta og på den måde være sikre på, problemet bliver løst en gang for alle, fortæller Morten Boje. Indtil da vil indblæsningen forblive slukket.

Han forklarer videre, at 3B på baggrund af henvendelser fra beboerne løbende har haft eksterne fagfolk til at gennemgå ventilationen - og har fulgt de anbefalinger, de har givet.

- Først den 5. juli får vi fakta om, at der er urenheder i nogle af skaktene, og så lukker vi for indblæsningen. Den forbliver lukket, til vi har fået sagen undersøgt til bunds, forklarer Morten Boje.

Hvad gør 3B nu?
3B holdt informationsmøde for beboerne i Egedalsvænge den 11. juli, hvor alle skakte var blevet lukket op og tjekket. Kontrollen viste, at der er urenheder og insekter i en del af skaktene. Dias fra mødet ligger på Egedalsvænges hjemmeside sammen med en opsamling på spørgsmål og svar.

- Da vi i onsdags fik selve rapporten med de første konkrete beviser på, at der kunne være noget galt, bad vi straks Fredensborg Kommune kontakte embedslægen, så vi sammen kunne sikre en korrekt indsats, siger Morten Boje. Vi har fået kommunens svar, og embedslægen har ikke på det foreliggende kommentarer til det påtænkte.

Indtil alt er undersøgt til bunds, vil indsugningen være slukket. Derfor har 3B også opfordret alle beboere til at åbne spjældet i vinduerne - og evt. også holde vinduerne på klem, så der ikke opstår problemer med undertryk eller fugt i boligerne.

 

14/07-2016