+A -A /R

Nyhed

3B værner om trygheden i boligafdelingerne

Det kræver tryghed at danne levende og mangfoldige fællesskaber, som er visionen i 3B’s nye strategi. - Derfor er der er nogle helt bestemte ting, som vi ikke vil tolerere i vores boligområder, siger Steffen Morild.

I langt de fleste af 3B's boligafdelinger går det rigtig godt, men enkelte steder kan der opstå nogle ubehagelige episoder. Derfor har organisationsbestyrelsen vedtaget en tryghedspolitik, som alle beboere fik delt ud sammen med 3B's beboerblad i december.

Et boligområde kan sammenlignes med et minisamfund, hvor der bor mange forskellige mennesker bor tæt på hinanden og er fælles om mange ting – ligesom de er afhængige af hinanden.
- I sådan et minisamfund skal alle vise hensyn til hinanden, passe på de fælles ting og overholde husorden og regler om god skik og orden, siger Steffen Morild, formand for Boligforeningen 3B.

Fællesskabet er det vigtigste
Det lyder måske indlysende, men ikke alle er måske klar over, at hver enkelt lejer har ansvaret for, at hele husstanden, logerende og gæster også overholder de regler.
- Det handler om, at vores boligområder er trygge at bo og færdes i. Vi vil ikke tolerere adfærd, der skaber utryghed for vores beboere, deres gæster eller medarbejdere i vores boligområder, siger Steffen Morild.
Derfor kan 3B opsige lejemålet med en lejer, hvis han/hun, en anden beboer i boligen eller en gæst bliver dømt for sådan en adfærd.
- Vi sætter simpelthen hensynet til fællesskabet højere end hensynet til den enkelte uromager og hans eller hendes husstand, siger Steffen Morild.

Fakta
Eksempler på adfærd, som 3B ikke tolererer og kan resultere i opsigelse af lejemålet, er blandt andet:
•    Indbrud, røveri, trusler, truende adfærd, vold, brandstiftelse eller tilsvarende typer af uhensigtsmæssig adfærd.
•    Salg af euforiserende stoffer.
•    Overtrædelse af våbenloven.

05/01-2017