+A -A /R

Nyhed

Julegave til hjemløse fra Boligkontoret Danmark og Boligforeningen 3B

Bestyrelserne i Boligkontoret Danmark og Boligforeningen 3B har besluttet at donere en fælles gave på knap 48.000 kroner til hjemløse og socialt udsatte. Pengene går til sovepladser, væresteder og sociale aktiviteter drevet af henholdsvis WeShelter og Kirkens Korshær.

Mens julen for de fleste danskere er en glædelig tid, hvor vi værner om hinanden, nyder den gode julemad og samles om de klassiske juletraditioner, kæmper mange hjemløse og socialt udsatte for blot at holde sammen på tilværelsen og finde et trygt sted at sove. Det kan være en hård prøvelse i de kolde og våde vintermåneder, og derfor er der behov for ekstra hjælp i denne tid. 

Netop derfor har Boligkontoret Danmark og Boligforeningen 3B valgt at donere knap 48.000 kroner i alt til WeShelter og Kirkens Korshær op til jul. Penge, der oprindeligt var en fælles indflytningsgave til boligadministrationen og boligorganisationen.

- Vi er utroligt glade og beærede over den flotte donation fra Boligkontoret Danmark og Boligforeningen 3B! Den er med til at sikre, at vi fortsat kan hjælpe nogle af de, der har allermindst i vores samfund. Hver en krone er værdsat og hjælper os til at kunne give hjemløse og socialt udsatte en mere værdig og tryg tilværelse, udtaler Nikolaj Olsen, der er sekretariatsleder i WeShelter.

Åbne døre og nye rollemodeller
Hos Kirkens Korshær har de i øjeblikket særlig fokus på de mange hjemløse, der ofte ender med at sove på den kolde og hårde asfalt i de barske vintermåneder. I København har organisationen indgået et samarbejde med Hellig Kors Kirke på Nørrebro om at åbne op for 40 sovepladser til hjemløse, og netop det projekt får støtte fra Boligkontoret Danmark og Boligforeningen 3B’s donation. 

Hos WeShelter er det blandt andet projektet peer-to-peer, der får støtte gennem donationen. Her arbejder tidligere hjemløse som frivillige blandt nuværende hjemløse og fungerer som en form for rollemodeller.

Esther på 48 år er en af de tidligere hjemløse, der har gennemgået en uddannelse hos WeShelter, og som nu er klar til at være frivillig på et af de steder, hun selv kom meget, før hun fik sin lejlighed, nemlig Natcaféen for Kvinder, Café Klare på Vesterbro i København. 

- Jeg ved, hvordan det er at bo på Café Klare – hvor frustrerende det er, og hvor håbløst det føles. Jeg har selv stået i det, og nu kan jeg vise kvinderne, at man faktisk godt kan komme videre, siger Esther.


Billede fra WeShelter af Esther 

Det unikke ved peer-støtterne er, at de selv har en baggrund, der minder om dem, de skal være frivillige blandt. Til forskel fra personalet på f.eks. et herberg møder de personer, der kan sætte sig ind i deres situation, forstå deres følelser og se kompleksiteten i deres udfordringer.

Et område der altid har ligget os nært
Hos Boligkontoret Danmark og Boligforeningen 3B er begejstringen stor for det arbejde, der udføres af både WeShelter og Kirkens Korshær. Det er derfor to stolte bestyrelsesformænd, der glæder sig over at kunne støtte og gøre en lille, men vigtig forskel for de udsatte grupper.

- Med det værdisæt, vi arbejder ud fra i den almene boligbranche, har det altid ligget både Boligkontoret Danmark og Boligforeningen 3B nært at hjælpe hjemløse og socialt udsatte. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi sammen kan støtte op om konkrete tiltag med denne donation, der hjælper disse grupper i en svær tid, udtaler Boligkontoret Danmarks formand Lisbet Riis. Hun suppleres af Boligforeningen 3B’s formand Steffen Morild.

- Ja, vi er glade for, at vores fælles donationer går til de to velgørende organisationer. Både WeShelter og Kirkens Korshær gør hver dag en imponerende indsats for at hjælpe dem i vores samfund, der har det svært. At tage hånd om dem er og har altid været en vigtig opgave for både Boligkontoret Danmark og Boligforeningen 3B. Jeg er derfor også glad for, at vi sammen kan støtte både det frivillige arbejde og de konkrete projekter, der gør en vigtig forskel for hjemløse og andre socialt udsatte, slutter han.

19/12-2017