+A -A /R

Nyhed

2018 byder på mere alment byggeri

Prognose viser en forventet stigning på 25 pct. i antallet af påbegyndte almene boliger i 2018. Også 3B bygger flere boliger de kommende år. Vi mener nemlig, at der skal være flere almene boliger, så almindelige mennesker med almindelige indkomster også har råd til et sted at bo. 
 
43 nye ungdomsboliger i Herlev, ca. 100 billige boliger i Egedal og Danmarks første regnbue-bofællesskab for 50+. Det er blot få eksempler på de nybyggerier, som 3B opfører de kommende år. Vi har gang i mange projekter, der resulterer i boliger til mange forskellige typer mennesker.
 
Dermed bidrager 3B til Byggefaktas prognose for 2018. Nye tal fra Byggefakta viser nemlig, at der vil være investeringer fra de almene bygherrer for 15,7 mia. kr. Sammenlignet med 2017 er det en stigning på 41 pct. 
 
Prognosen viser derfor, at der forventes at blive bygget mange flere almene boliger i fremtiden. Det har vi længe arbejdet for i 3B.
 
- Der er behov for flere almene boliger. Boliger, som almindelige mennesker med almindelige indkomster har råd til at bo i. Flere almene boliger er med til at sikre, at det ikke kun er dem med høje indkomster, som har råd til et sted at bo. Der skal være plads til alle, lyder det fra 3B’s formand Steffen Morild. 
 
Et fælles ansvar
At sikre blandede byer med plads til alle er et fælles ansvar. De almene boligforeninger kan ikke løfte opgaven alene, vi har brug for bl.a. kommunernes opbakning. 
 
I 3B er vi derfor glade for, at Københavns overborgmester Frank Jensen deler visionen om at bygge flere almene boliger. På nuværende tidspunkt er der knap 60.000. almene boliger i København, men det er ikke nok. Ventelisterne på at få en bolig har aldrig været længere. Der er boligmangel, og det er et fælles ansvar at skabe løsningen.  
 
- Regeringen har sagt god for, at der i kommunerne kan bygges 25 pct. almene boliger. Alligevel er der på nuværende tidspunkt i København færre boliger end det – på trods af manglen på boliger. Derfor tegner prognosen for 2018 godt. Den viser nemlig en fremtid med flere almene boliger. 3B, den almene sektor som helhed og politikerne har et ansvar for at sikre boliger til alle. Lad os sammen skabe flere boliger, opfordrer 3B’s formand Steffen Morild. 
 
3B bygger nyt
Familieboliger, ungdomsboliger, robuste skæve boliger til hjemløse. Ja, der er stor variation i både det byggeri, 3B allerede er i gang med og det, vi har på tegnebrættet:
  
  • Ca. 100 billige boliger i Egedal, der i første omgang får flygtninge som beboere 
  • 43 ungdomsboliger i Herlev. Afdelingen kommer til at hedde LUX 
  • 22 robuste skæve boliger til hjemløse, KBH S og KBH NV (politisk afgørelse i begyndelsen af 2018 om yderligere  12 boliger)
  • Regnbue-bofællesskab: ca. 30 boliger til LGBT-personer på 50+ og ca. 160 ungdomsboliger på Sundholmsvej, KBH S
  • Ca. 60 familieboliger (Store Solvænget) og ca. 100 ungdomsboliger (Lille Solvænget), KBH S
  • 65 familieboliger og 7 små, billige boliger på Teglholmen, KBH SV
  • Ca. 52 tagboliger i Lønstrupgård i Vanløse og evt. 18 rækkehuse (familieboliger)
 
Udover nybyggerierne er 3B også i gang med flere renoveringsprojekter. 
 
Ifølge BL’s formand Palle Adamsen kan vi i 2018 også forvente fokus på renoveringer. Mere præcist i foråret 2018, hvor antallet af fremtidige renoveringsprojekter bliver et centralt emne i forhandlingerne om en boligaftale 2018. Fagbladet Boligen skriver om dette på baggrund af Palle Adamsens beretning på BL’s repræsentantskabsmøde den 12. december.
 
 
3B Basis Byggeprogram sikrer kvalitet i byggeprojekterne
3B har for nylig lavet et 3B Basis Byggeprogram. Basis Byggeprogrammet opstiller klare målsætninger for vores byggeprojekter og sikrer, at alle involverede parter har fælles fodfæste. Målsætningerne er bl.a. med til at sikre høj arkitektonisk kvalitet og rammer for det gode liv og naboskab. Byggeprogrammet understøtter vores strategi 3B - Sammen mod 2020 og vores tre værdier: Nærværende, Nyskabende og Ordentlige.
 
Prognosen fra Byggefakta er trukket for Licitationen – Byggeriets Dagblad. 
Se mere om prognosen på Licitationen.dk.
20/12-2017