+A -A /R

Nyhed

To forældre i boligafdelingen Folehaven havde sammen med det boligsociale sekretariat SURF Valby inviteret til møde med psykolog, skole, politi og ungdomsklub. Titlen på arrangementet var ’Store børn, små teenagere – hvad sker der?’ og handlede om unges identitetsudvikling, forældrerollen og bekymringssamtaler med af SSP.

I den seneste tid er en gruppe på 5 kriminelle blevet mere og mere synlige på Folehavens lokale butikstorv. Sammen med den aktuelle bandekonflikt i København har det betydet en stigende bekymring blandt områdets forældre, så tirsdag aften inviterede to af dem til forældrearrangement.

- Jeg har selv en søn på 14, og jeg taler med ham om bander, men jeg tænkte, det kunne være spændende at have et panel, der fortalte om, hvad de gør, og måske give nogle værktøjer, som vi forældre kan bruge derhjemme. Og som vi kan give videre til andre forældre, sagde Lolita Rosenkilde, en af initiativtagerne til mødet.

I panelet sad en afdelingsleder fra den lokale skole, politiet, en børne- ungepsykolog og to medarbejdere fra den boligsociale indsats SURF Valby. Et af de konkrete råd til forældrene kom fra psykolog Basim Osman.

Budskabet skal videre
- Som forældre skal du ikke tænke på, hvornår du blander dig, men hvordan du blander dig. Barnet skal kunne mærke forældrenes gode intentioner med at blande sig. Men det er godt at begynde tidligt, så det bliver en naturlig vane for både børn og forældre. Al opdragelse er at blande sig, sagde han, inden han blev suppleret af en forælder:

- Jeg tror, forældrenes inddragelse er enorm vigtig. Og vi som forældre har et ansvar for at bringe aftenens budskaber videre til andre forældre.

Det gode samarbejde gør forskellen
Et gennemgående tema blev hurtigt, hvordan de forskellige aktører i Folehaven arbejder for, at den lille gruppe af kriminelle ikke får hvervet nye unge.

- Jeg blev meget imponeret over den opbakning fra de professionelle, og jeg er blevet meget oplyst om den indsats, de yder i området, sagde Ghada El Souki, den anden af de to initiativtagere, efter mødet.

Det blev flere gange nævnt, at det går i den rigtige retning på flere fronter, og det skyldes i høj grad det gode samarbejde. Blandt andet er tallet for førstegangssigtelser i området faldet markant.

To forældre meldte sig til at planlægge endnu et forældrearrangement, der måske skal finde sted på Kirsebærhavens Skole.

11/04-2018