+A -A /R

Nyhed

Rejsegilde for 3B’s 43 nye ungdomsboliger i Herlev

Det er blot et år siden, der var første spadestik på den gamle glødelampegrund i Herlev. I alt bygges der omkring 250 boliger på grunden, herunder 3B-afdelingen LUX. Tirsdag den 10. april var tiden blevet til at fejre rejsegilde. Blandt de mange fremmødte var Herlevs borgmester og 3B’s næstformand. Begge var talere ved dagens begivenhed. 

Ejerboliger, private lejeboliger og selvfølgelig også almene boliger. Ja, der er i den grad blandede ejerforhold på den gamle glødelampegrund i Herlev, hvor der nu bygges omkring 250 nye boliger. 


Blandede ejerforhold er en god idé, også set fra 3B’s synspunkt. Vi tror nemlig på blandede boligområder, hvor ejere og lejere bor dør om dør. Det kom 3B’s næstformand Iris Gausbo ind på i sin tale til de fremmødte til rejsegildet.

- I 3B synes vi, det er en rigtig god idé, at man blander ejer- og lejerformer. Det giver gode muligheder for fællesskab med nogen, som måske ikke ligner en selv, men som man alligevel kan finde et fællesskab med, lød det fra Iris Gausbo.

De mange fremmødte på byggepladsen kunne også høre 3B’s næstformand fortælle, hvorfor vi i 3B ved, hvad fællesskab er, og hvor stor betydning det har.  

- Det er ikke nogen hemmelighed, at fællesskabet i 3B står stærkt. Vi ved om nogen, hvor vigtigt det er at være på god fod og have et godt fællesskab med sine naboer. For ikke ret længe siden gennemførte vi en meget stor beboerundersøgelse. Og når 88 pct. af 3B’s mange, mange beboere synes, det er godt at bo i 3B, så tror jeg helt sikkert, at det har noget med fællesskabet at gøre. 

Iris Gausbo, der selv bor i Herlev i 3B-afdelingen Hjortegården, fortalte også om sit største ønske for de nye beboere på den gamle glødelampegrund i Herlev. 

- Jeg håber, at de nye, unge beboere i LUX og de andre beboere, der kommer til at bo her, får et rigtig godt fællesskab med hinanden. Et fællesskab, hvor man hilser på sin nabo. Smiler til sin nabo og hjælper sin nabo. Og selvfølgelig også fællesskab med alle os andre, som bor i Herlev, sagde næstformanden.   

Se hele Iris Gausbos tale til rejsegildet her.En glad og stolt borgmester
Der var flere talere, der fortalte de fremmødte til rejsegildet om alt det gode ved byggeriet. Fælles for alle talerne var ros for det gode samarbejde mellem alle involverede parter. 

Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen udtrykte også glæde over de mange nye boliger.

- Arkitekturen her i området bliver varieret. Forskelligartet. De enkelte bygninger får deres eget udtryk. Det har været vigtigt ikke at skabe én stor blok af noget, der bare var det samme, men at skabe et billede af noget, som er spændende og interessant, sagde borgmesteren.

Thomas Gyldal Petersen lagde heller ikke skjul på en vis stolthed over, at der nu bygges så mange forskellige nye boliger på den gamle Glødelampegrund.

- Jeg er vanvittigt glad for og stolt over, at vi her for første gang for alvor skaber et blandet byggeri, hvor man fx kommer til at eje sin bolig, men være nabo med nogen, der bor til leje i deres bolig – og oven i købet vil nogen også komme til at bo alment her. Det er det billede, vi gerne vil skabe af Herlev. Et sted, hvor der er plads til os alle sammen – uanset vores alder, og uanset om vi vil eje eller bo til leje. 


LUX forventes at være klar til indflytning i foråret 2019.

Læs mere om LUX i Herlev her

11/04-2018