+A -A /R

Nyhed

Godt naboskab skal fejres


Hvert år i maj fejres godt naboskab i 3B-afdelingen Valbyejendommene.

Beboerne i afdelingen har en årelang tradition for at holde en festdag for godt naboskab. Meget passende er dagen døbt ’Naboskabsdagen’ og byder år efter år på en masse aktiviteter for små og store størrelser og ikke mindst hyggeligt samvær nabo og nabo imellem. 

I år faldt Naboskabsdagen lørdag den 5. maj på den hyggelige plads ved Vilhelm Thomsens Alle 15. Høj sol og grønne lindetræer skabte en smuk ramme om dagen, og over 250 beboere fra nabolaget svingede forbi. Der var både loppemarked, snobrødsbål og børneaktiviteter med blandt andet ”sumo-dragt-brydning”.


Derudover holdt Kalilo fra fritidsklubberne dansekonkurrencer for store og små.

Så er der serveret!
I Valbyejendommene er der en kvindegruppe. Kvindegruppen havde i dagens anledning lavet maden til den store fællesspisning, der var gratis for alle. Menuen stod på tyrkiske frikadeller, salat og kartoffelmos. 


Dagen blev afsluttet med en omgang banko, og flere kunne udover gode oplevelser tage store præmier med hjem. Igen i år var ’Naboskabsdagen’ en dejlig dag for beboerne – arrangeret af beboere. 

- Det rykker, når så mange stiller op for naboskab. Dagen er båret af over 30 frivillige beboere og sikke det rykker, udtaler Monika Fredensborg, der er netværksmedarbejder i den sociale helhedsplan SURF ValbyAlle billeder fra Naboskabsdagen i Valbyejendommene er taget af Bjarke Strøm.

Urbanfestival på Amager samme dag
Årets Urbanfestival bød på et væld af gode oplevelser – både på scenen og på pladsen rundt i Remiseparken. Både beboerne og andre, der også var kommet til Urbanfestival, kunne opleve Rest in Beats og Petr Gros, Magiske Mox samt Kalles World Tour - kendt fra Ramasjang. Yildiz Akdogan åbnede Urbanfestivalen med en fin åbningstal og invitererede bagefter til dialogkaffe.

Udover en masse sjove aktiviteter og loppemarked var der også rig mulighed for at blive klogere på de mange kommende byggeprojekter i Urbanplanen. Bl.a. med modeller og plancher.

Se billeder fra Urbanfestivalen 2018 på Urbanplanens Facebook 

 

08/05-2018