+A -A /R

Nyhed

Østre Landsret har afsagt dom om beboerdemokratiet i Egedalsvænge

Onsdag den 9. maj afgjorde Østre Landsret, at Boligforeningen 3B ikke havde ret til at undlade valg til afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge, indtil beboerdemokratiet igen var kommet på rette spor.

3B afsatte i 2014 den lokale afdelingsbestyrelse i Egedalsvænge efter flere års samarbejdsvanskeligheder – blandt andet om juletræer og opsigelse af beboerklubber. Dagens dom fra Østre Landsret har ikke taget stilling til afsættelsen af afdelingsbestyrelsen. Dommen har kun taget stilling til efterfølgende at undlade valg til en ny afdelingsbestyrelse.

- Vi mener stadig, vi gjorde det rigtige i sin tid for at stå vagt om de grundlæggende demokratiske værdier. Vi håbede, at landsretten ville give et klart billede af, hvilke muligheder en organisationsbestyrelse har for at gribe ind i tilfælde, hvor beboerdemokratiet ikke fungerer efter hensigten. Det billede har vi desværre ikke fået med dagens dom, siger Steffen Morild, formand for Boligforeningen 3B.

- Nu vil vi henvende os til folketingspolitikerne og kraftigt opfordre dem til at kigge på loven om almene boliger. Beboerdemokratiet er ganske enkelt for vigtigt, og en så essentiel del af mange danskeres boligsituation, til blot at lade stå til i den her situation. Det er ikke mindst aktuelt i forhold til den debat om parallelsamfund, der kører lige nu, slutter Steffen Morild.

09/05-2018