+A -A /R

Nyhed

Plante smil og plante solskin i Kokkedal

Et nyttekasseprojekt, som plejes af frivillige børn og deres forældre fra Skovengen, By/Nordengen og Egedalsvænge, har været en stor succes. Nu er anden sæson af havearbejdet skudt i gang med en fælles arbejdsdag hos Kokkedal på Vej. Matas Miljøfond har desuden valgt støttet projektet med 11.045 kroner.  

Fredag den 4. maj lød startskuddet for anden sæson af et nyttekasseprojekt i Kokkedal.  En række lokale familier troppede op til den kollektive arbejdsdag bevæbnet med spader, luejern og stiksave. Der blev gravet huller, fjernet rødder, og planter og bærbuske blev plantet ud. Der blev også bygget møbler ud af europapaller. Indimellem alt det hårde arbejde var selvfølgelig også tid til at nyde frugt medbragt af Matas Miljøfond og fælles aftensmad serveret af Kokkedal på Vej.

Det er planen, at grøntkasserne skal passes af de frivillige indtil høsttid i efteråret. Sæsonen afsluttes med en fest, hvor de frivillige haveentusiaster kan nyde frugten af deres hårde arbejde.

Have-glade børn ville have mere
Nyttekasseprojektet er startet af den boligsociale helhedsplan Kokkedal på Vej. Helhedsplanens lille – men lidt kedelige – have dannede sidste år rammen om det første nyttekasseprojekt. Frivillige børn fra området brugte sidste år en masse weekender på at forvandle have til et mere levende område – blandt andet blev der etableret 10 grøntkasser.

- Børnene vidste intet om planter eller dyrkning af jord i, men i løbet af ingen tid blev de meget engagerede i projektet. De kom mindst to gang om ugen for at passe haverne hele sommeren igennem, siger Noémi Rasmussen, projektleder i Kokkedal på Vej og fortsætter:

- Forældre og mange andre voksne fra området begyndte også at kigge forbi – både for at hjælpe til og komme med gode tips til havearbejdet.

De have-glade børn blev ikke skræmt af alt det hårde arbejde – tværtimod. De ønskede at fortsætte med køkkenhaveprojektet til sommer, og mange af områdets familier, der ikke var med i første omgang, var interesserede i at deltage. 

Igen i år blev der derfor brugt en del tid i foråret på at forberede og passe en ny omgang køkkenhaver.

Bærbuske, træer, planter og solpavillion fra Matas Miljøfond
Udover de mange fysiske kræfter, der bliver lagt i arbejdet med køkkenhaverne, har projektet fået ekstra hjælp udefra. Matas Miljøfond støtter i år projektet med 11.045 kroner. Pengene er blevet brugt på indkøb af blandet andet ribs-, solbær-, brombær- og hindbærbuske og forskellige træer. Udover pengene har Matas Miljøfond også doneret en mobil solpavillon, så børnene kan holdes ude af solens skadelige stråler, når de knokler løs i haven. 

- Det er dejligt, at vi har fået støtte til at videreudvikle projektet i  år. Det er fantastisk, at vi kan give flere børn fra området mulighed for at få viden om planter og processen fra frø til spiseklar grøntsag, siger en glad Noémi Rasmussen.

 

16/05-2018