+A -A /R

Nyhed

Beboere fornyer Folehavens torv

En gruppe beboere fra Folehaven har gjort deres idéer til virkelighed. Sammen har de fornyet Folehavens torv og gjort det mere attraktivt og indbydende. Det blev markeret med en stor fernisering lørdag den 2. juni. 

Til ferniseringen kunne de mange nysgerrige, der var mødt op, se resultaterne af det arbejde, en gruppe beboere har lavet over en længere periode. 


Torvet har nu flotte møbler lavet i genbrugstræ, der blomstrer, et insekthotel, et lille folefår og en træbil, der indbyder de mindste til leg. Snart kommer der også plakater med tegninger lavet af børn fra Folehaven, som kommer til at pryde de bare vægge. 


Til indvielsen i lørdags manglede der ikke noget. Der var nemlig kaffe, kage, mad, dans, livemusik af Sahra Da Silva og selvfølgelig også en indvielsestale fra sekretariatsleder Maria Elborg Noer fra den boligsociale helhedsplan SURF Valby. Et par af de frivillige beboere, der har været med i hele processen, sagde også et par ord. 


Folehavens torv er nu klar til at gå sommeren i møde som et mere indbydende og hyggeskabende torv til glæde for beboerne i boligområdet og besøgende udefra. 

 
Fornyelsen af torvet er støttet af Københavns Kommune og Sikker By, og det er frivillige voksne og børn i boligområdet samt kreative kræfter fra genbrugseksperimentet 'Guldminen', der kan tage æren for arbejdet med at fornye torvet. 

Alle billeder er taget af Bjarke Strøm.

I videoen her, som SURF Valby lagde på deres Facebook, kan du få en fornemmelse af den gode stemning til ferniseringen. 

06/06-2018