+A -A /R

Nyhed

Bydelsmødre fra Valby og Sydhavnen fik overrakt diplom på Københavns Rådhus

Der blev serveret rådhuspandekager til samtalesalon, uddelt diplomer og holdt taler af bydelsmødrene, af landsformanden for bydelsmødrene og af Mette Svendsen fra SURF, der har stået for at samle dette hold bydelsmødre. Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard holdt også tale. Hun var stolt og havde stor respekt for engagementet og for bydelsmødrene i det hele taget - vi har brug for ildsjæle som jer, sagde hun blandt andet. 


- De fleste af os har nok ageret en slags bydelsmødre i forvejen, jeg har i hvert fald. Lige fra barnsben har jeg været tolk for mine forældre og siden hjulpet, hvem og hvor jeg kunne, siger Asma, der er 48 år, og som har boet de seneste 12 år i 3B-afdelingen Folehaven.

- I en årerække var jeg ansat i AKB, og det var lidt sådan - min søn skal giftes - spørg Asma - hun kan skaffe lejlighed, siger hun og griner.

- Det kunne jeg selvfølgelig ikke, men jeg kunne til gengæld hjælpe med at fortælle, hvor og hvordan man kunne skrive sig op. Her på uddannelsen har jeg fået mere at vide om, hvor jeg kan søge info, men jeg er som sagt vant til at finde rundt i de offentlige systemer, så det, der har givet mig mest, er nok nogle af de inspirerende oplæg og så alle de diskussioner, vi har haft undervejs. 

Bydelsmødre er både hjælpere og brobyggere, siger Monika – bydelsmor, i sin tale og fortsætter - jeg har selv fået aflivet mange fordomme af at være med her og være frivillig i det hele taget. Da jeg startede på bydelsmor-uddannelsen, var jeg utryg ved den flok drenge, der holdt til på torvet, men da jeg undervejs deltog i det årlige frivillighedsgalla og blev taget imod, og fik hængt mit tøj op af de sødeste, mest hjælpsomme drenge, som sjovt nok var dem, der også hang ud på torvet, fik jeg heldigvis nedbrudt den fordom, at drengene bare var nogle bøller.

Og bydelsmødrene er - denne eftermiddag på Københavns Rådhus - en farverig flok, med etniske rødder i blandt andet Marokko, Palæstina, Polen, Sydsjælland, Tyrkiet, Valby, Beirut og Pakistan. Og en ting, de alle kan blive enige om, er, at det at hjælpe andre, er meget mere end en kulturbåren værdi, det er ganske simpelt medmenneskelighed, som man heldigvis kan finde i alle kulturer i hele verden.

Valby Bladet har lavet denne lille video med to nyudklækkede bydelsmødre fra Valby. 

 

Kreditering: videoen er indlejret fra Valby Bladets Facebookside, og Valby Bladet har optaget videoen og har rettighederne til den.

26/06-2018