+A -A /R

Nyhed

Flot rejsegilde i Støberigade - et bidrag til den blandede by

- Det her projekt på Teglholmen er i sandhed den vision, jeg har for hele København. Nemlig den blandede by, hvor vi kan bo sammen og lære hinanden at kende på tværs af sociale lag. Det er sådan, København skal være. En by for alle. En by, hvor vi har tryghed og tillid til hinanden, sagde Frank Jensen til rejsegildet den 27. august i 3B's nye afdeling - Støberigade.

Og det er både et smukt og et historisk byggeri, der kommer til at danne ramme om Støberigade. Smukt - blandt andet fordi, der bliver kælet for detaljer. Ved hjælp af to forskellige slags tegl og to forskellige farver på fugemassen får byggeriets facader et varieret udtryk, og sammen med forskellige størrelser på vinduerne gør det byggeriets facader smukke og levende.  

3B's formand Steffen Morild kom i sin tale ind på, hvorfor det er et historisk byggeri:

Jeg er også stolt af at stå her i dag, fordi – det udover at være et smukt byggeri også – lidt højstemt sagt – er et historisk byggeri. Det er nemlig den første delegerede bygherremodel sag, som blev godkendt i Københavns Kommune. Det vil sige, at det er det første byggeri, hvor en almen boligforening som 3B arbejder SÅ tæt sammen med private bygherrer, at det munder ud i boliger, hvor almene beboere bor dør om dør med beboere, der lejer deres bolig privat.

Derudover er Støberigade en ejendom med både store familieboliger og små et-værelses-lejligheder, der i sagens natur er billigere, og som er velegnede til studerende og enlige. Der er altså også tænkt på at holde huslejen nede, så man med enkelt-indkomster har råd til at bo her. 

Både Steffen Morild og Frank Jensen sluttede af med en STOR tak til håndværkerne for det flotte arbejde, som det sig hør og bør til et rejsegilde.

 

 

27/08-2018