+A -A /R

Nyhed

3B-ansat Jonathan Richter hyldes i tv-program på Kanal 4

I gadeidrætshuset GAME Streetmekka på Vesterbro står en større forsamling mennesker mussestille. De venter i spænding på hovedpersonen, de vil overraske og hylde om lidt i tv-programmet ’Din Sang’. Hovedpersonen er Jonathan Richter, der arbejder i 3B som børne- og ungekoordinator. 


Forventningen er stor og fornemmes tydeligt i hele GAME Streetmekka. Mon han bliver overrasket? Familie, venner og kollegaer til Jonathan Richter står klar – og ikke mindst nogle af de unge, Jonas arbejder med gennem sit arbejde i 3B. Derudover også et helt tv-hold og sangeren Djämes Braun. Han skal nemlig optræde for Jonathan om lidt, når kameraet begynder at rulle. 


Rørt til tåre
Det er nu. Jonathan er netop blevet hentet af tv-vært Ibi Makienok – også kendt under sit tidligere navn, Ibi Støving. Ind kommer de til den store forsamling bestående af Jonathans nære, og man ser en tydeligt berørt Jonathan Richter, der har travlt med at få krammere af alle – og svært ved at holde tårerne tilbage.  - Jeg havde slet ikke set det komme, så jeg var meget paf. Det er en vild fornemmelse, at så mange mennesker, som betyder så meget for en, pludselig står for at hylde til en. Jeg er meget taknemmelig! Og så er jeg meget beæret over, at Djämes Braun var kommet for at synge for mig, lyder det fra Jonathan Richter. 


Jonathan Richter havde en lovende fremtid i vente som professionel fodboldspiller, indtil et lynnedslag ændrede alt og resulterede i, at han mistede sit ene ben. Siden da er Jonas kommet stærkt ud på den anden side. 

En af gutterne
Hvordan er Jonathan endt med at skulle overraskes i et tv-program? Det er der mange gode grunde til. Hvem bedre til at fortælle dem end de mennesker, der omgås Jonathan til hverdag? Som fx en gruppe drenge i 13-16 års alderen fra 3B-afdelingen Folehaven?


- Jeg kender Jonas - som vi kalder ham - fra mit boligområde, Folehaven. Han har hjulpet mig med meget. Også mikrovirksomheden Integrity-X, som vi er en gruppe unge fra Folehaven, der har startet og driver i vores fritid med hjælp fra Mind Your Own Business. Jonas er altid med, når der sker noget i boligområdet. Det fede ved Jonas er, at han har været så meget igennem og er kommet positivt ud på den anden side. Det får mig til at tænke, at jeg også kan klare alt, fortæller 16-årige Mohamed.

Og fra Qasim på 17 år lyder der følgende ord: 

- Han er virkelig en stor inspiration, fordi det er fedt, hvordan han alligevel kan se positivt på livet efter alt, han har været igennem. Han hjælper de unge, han holder dem væk fra gaderne, han hygger med dem. Han er bare all around en stilet person og fed at være sammen med!

Drengenes flotte ord og beundring af Jonathan Richter kommer ikke bag på Jonathans kollega, Abdul, der ligesom Jonathan er rollemodel. 

- Det er sjældent, man møder så engagerede mennesker som Jonas, der er så passioneret omkring deres arbejde. Han kan lide de unge, og han gør en virkelig stor indsats for dem. De unge er meget glade for ham. De kan både tage ham meget seriøst og lave sjov med ham. Han er både som en storebror og ven og samtidig professionel. Han kan virkelig kombinere det hele. 

Se tv-programmet med hyldesten til Jonathan Richter torsdag den 6. september kl. 21.00 på Kanal 4

 

06/09-2018