+A -A /R

Nyhed

Folehavens kvinder fandt sammenholdet i en hytte på Vestsjælland

Af Mette Svendsen, familie- & netværkskoordinator i SURF Valby

I Egeruphytten ved Skælskør var tres kvinder og børn på familietur den første weekend i november. Formålet var at lære hinanden bedre at kende, og weekenden blev brugt på hygge, aktiviteter og sammenhold.

- Jeg glemmer aldrig den fantastiske tur. Det var en rigtig god oplevelse sammen med søde kvinder og deres børn, siger Noufissa Elhajji én af de tredive kvinder, som deltog på turen.

Ideen om en familietur startede i april kom fra en beboer fra Folehaven. På tværs af de 3 boligområder Folehaven, Valbyejendommene og Hornemanns Vænge blev der nedsat en arbejdsgruppe på 10 kvinder, som var med til at planlægge turen herunder 4 nyuddannede Bydelsmødre.

Arbejdsgruppens ønske med turen var, at man kom til at lære hinanden bedre at kende på tværs og fik mulighed for at hygge sig sammen med sine børn og naboer.

Konfliktmægling i naturen
Hytten lå i et naturskønt område, og det blev til gåture til stranden og snobrød over bål. Om aftenen havde nogle fra arbejdsgruppen arrangeret aktiviteter for kvinderne, som fik gang i lattermusklerne

- Som boligsocialt projekt er en af vores fornemmeste opgaver at skabe netværk mellem beboere samt at styrke beboerne i selv at gøre noget for deres lokalområde. Vi har i den her proces inddraget planlægningsgruppen i alt fra ansøgning, bestilling af bus, madindkøb til hvilke regler der skal gælde på turen, siger Mette Svendsen, familie- & netværkskoordinator i den sociale indsats SURF Valby.

I løbet af weekenden fik kvinderne 2½ times kursus i konfliktmægling og lærte blandt andet om konflikttrappen.

Kvindefest i Folehaven
- Det, som kvinderne selv fremhævede som det bedste, var, at de havde lært nye kvinder at kende. Da vi evaluerede, var der allerede ideer om en kvindefest og en del af dem nævnte at de gerne ville være med til at arrangere en ny tur, siger Mette Svendsen.

Mens kvinderne fik ny viden, sørgede personale fra Folehavens Ungdomshus og SURF Valby for aktiviteter for børnene med hjælp fra Ungeambassadørerne. Ungeambassadørerne er et projekt i Folehaven, hvor SURF Valby har udannet 10 unge frivillige til at tage del i deres lokalområde. Børnene lavede lanterner, som blev brugt til ”Tolerancedag”- et arrangement, som fandt sted i Folehaven den 15. november.

Familieturen blev støttet af afdelingsbestyrelsen i Folehaven, Hornemanns Vænge, Café & Genbrug i Folehaven, Folehavens Ungdomsklub og SURF Valby.

 

 

 

 

 

 

 

30/11-2018