Fredag den 9. december 2022 lukker vi for mail- og telefonsupport kl. 13. Vi henviser til Mit KAB og til vores hjælp- og kontaktside.

Skæve Huse

Boligforeningen 3B opfører i samarbejde med Københavns Kommune 34 "Skæve Huse" til hjemløse i København fordelt på 3 adresser.

Det er Københavns Kommune der anviser beboere til alle 34 boliger, som bliver fordelt på følgende adresser.

  • 12 boliger på Oliefabriksvej i Tårnby
  • 12 boliger på Kongelundsvej i Tårnby.
  • 10 boliger på Hulgårdsvej i København NV

Hver bolig er på cirka 30 brutto m2 og er bygget af robuste materialer. Boligerne har eget toilet/bad, og der er mulighed for at lave mad. Boligerne opvarmes med luft/luft varmepumpe.

Fællesskab og bæredygtighed

Til hver bebyggelse opføres et mindre fælleshus der blandt andet har vaskemaskine, som beboerne kan benytte. Til hvert fælleshus er der tilknyttet en social vicevært.

Boligerne kan på mange måder ses som bæredygtige. Udover det socialt menneskelige aspekt, bygges husene af træ med hørisolering, der kan demonteres og genanvendes. 

Konstruktionsprincippet er såkaldte “åndbare huse” der skal bidrage til et sundere indeklima - hvilket er socialt bæredygtigt.

Projektet har også fokus på et godt arbejdsmiljø for håndværkere i byggefasen. Byggematerialerne tilskæres og bearbejdes af håndværkerne på stedet under store telte, og husene opbygges som små overskuelige bygningskonstruktioner.

Såvel arbejdsgangene og de bearbejdede byggematerialer er dermed nemmere at håndtere og minimerer samtidig materialespild. Dette understøtter økonomisk- og social bæredygtighed.

Indflytning

- På Oliefabriksvej og Hulgårdsvej er der sket indflytning oktober 2020.

- På Kongelundsvej afventes pt. Indflytningsdato

Hold dig orienteret

Hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet for Skæve Huse, sender vi dig en e-mail, hver gang vi opdaterer denne side.

Kontakt KAB

Har du spørgsmål, kan du kontakte KAB på telefon 33 63 10 00 eller sende en mail til kontakt@kab-bolig.dk.