Privatlivspolitik

Persondata og cookies

3b.dk ejes og administreres af:

Boligforeningen 3B v/KAB
Vester Voldgade 17
1552 København V
Tlf: 33 63 10 00
Mail: 3b@kab-bolig.dk

På 3b.dk indsamler vi information om alle besøg på hjemmesiden. Ved at benytte 3b.dk accepterer du, at vi bruger cookies.

Samtidig opfordrer vi flere steder brugerne til aktivt at afgive information. Indsamling af information på 3b.dk sker under overholdelse af gældende lovgivning.

Herunder kan du læse, hvorfor vi indsamler information, og hvad vi bruger den til.

Hvilke oplysninger indsamler vi?

3b.dk indsamler oplysninger om brugerne og deres besøg på to måder:

  • Ved brug af såkaldte cookies
  • Ved at brugeren selv afgiver oplysninger

Hvorfor bruger vi cookies?

Hvert eneste besøg på 3b.dk registreres ved hjælp af cookies. Hver gang du – eller mere præcist din computer, tablet eller mobiltelefon – besøger 3b.dk, fortæller cookien os om dit besøg.

Vores brug af cookies gør det lettere for dig at anvende 3b.dk, fordi du ikke hele tiden skal begynde forfra og vente på at loade de samme sider på ny. Websitet kan med andre ord bruge en cookie til at huske information om dine præferencer, dit brugernavn osv.

Samtidig kan cookien fx fortælle os:

  • hvor lang tid du besøger hjemmesiden
  • hvilke områder og hvor mange sider du læser
  • om din computer eller mobil har besøgt os tidligere
  • hvilken browser og styresystem du bruger

Denne information er anonym og opsamles sammen med informationerne fra alle de andre brugere, således at vi får en statistisk oversigt over brugen af 3b.dk. Vi bruger statistikken i det redaktionelle arbejde med at videreudvikle indholdet og selvbetjeningsløsningerne på 3b.dk.

Hvad er en cookie?

Når du besøger 3b.dk modtager din computer, tablet eller mobil automatisk en eller flere cookies, som overføres fra 3b.dk eller Google Analytics til din internetbrowser. Herefter registrerer 3b.dk dit besøg og din anvendelse af hjemmesiden.

En cookie er en lille tekstfil. Den indeholder ingen personlige oplysninger, og informationerne vi modtager er derfor anonyme.

De fleste internetbrowsere giver dig mulighed for at slette cookies, blokere for dem eller advare dig og bede om din accept, før der gemmes en cookie.

Alt efter hvilken browser du anvender, kan du i dens indstillinger og hjælpefunktioner få information om, hvordan du sætter din browser op til at behandle cookies (se evt. vejledning om individuelle indstillinger i din browser).

Personlige oplysninger på hjemmeside og Mit KAB

Du får adgang til Mit KAB, når du er ansøger til en af vores boliger, eller hvis du er beboer. Du får adgang til Mit KAB, når du betaler for at køber en opnotering, dvs. bliver ansøger eller når du får tildelt en bolig og bliver beboer i en af Boligforeningen 3B’s afdelinger. Du logger på Mit 3B med det udleverede brugerlogin og har herefter mulighed for at vælge at logge på med NemID.

Du kan altid logge på Mit KAB og selv redigere dine personlige oplysninger. Vi registrerer personlige oplysninger som navn, adresse, by, telefonnummer, mail og CPR-nummer. Oplysningerne bruger vi til at administrere de ydelser, du ønsker af Boligforeningen 3B.

Vi bestræber os på at stille effektive og forsvarlige løsninger til rådighed for vores kunder. Vi har valgt at lade vores løsninger være understøttet af NemID for at beskytte dine personlige oplysninger bedst muligt og samtidig sikre effektive digitale løsninger til administration af ventelister og boliger.

Statistik

Når du færdes på vores hjemmeside og Mit KAB, registrerer vi forskellige oplysninger – herunder blandet andet din IP-adresse, antal besøgte sider, varigheden af dit besøg etc.

Vi bruger den indsamlede data anonymt for at kunne basere vores kommunikation på tendenser i, hvad der bliver vist interesse for og læst – ikke for at bruge data om selve brugeren.

Ligeledes, hvis du modtager nyhedsbreve fra 3B, kan vi se diverse statistik, fx om og hvornår du har åbnet det, og om du har klikket på de links, der er i nyhedsbrevene og om mailen overhovedet er leveret til dig.

Online betaling med kreditkort

Du kan skrive dig op til en bolig i Boligforeningen 3B via 3b.dk. Vi anvender DIBS som betalingsudbyder i forbindelse med din betaling for ydelser. DIBS  er en godkendt og certificeret betalingsløsning.

Hvordan beskytter vi dine personlige oplysninger?

Persondataforordningen sætter rammer for, hvordan  dine personlige oplysninger skal opbevares sikkert og fortroligt.  Boligforeningen 3B udfører en omhyggelig og sikker administration, hvor vi kun bruger dine brugerdata til det, der ligger inden for rammerne af vores formål. Nemlig at udbyde og drifte almene boliger.

Boligforeningen 3B udleverer ikke den enkelte brugers oplysninger til tredjepart, med mindre du udtrykkeligt giver samtykke til det.

Vi opfordrer dig til at være opmærksom på, om du tilgår vores digitale løsninger fra offentlige computere eller via åbne netværk. Valg af adgang via pc, tablet eller telefon og valg af netværk er dit ansvar. Vi opfordrer dig til at have en fornuftig adfærd og udvise opmærksomhed på sikkerheden, når du udveksler dine personlige data på internettet.

Sletning af dine personoplysninger

Vi sletter eller anonymiserer automatisk dine personoplysninger, når du ikke har haft et forretningsforhold med os i 5 år. Et forretningsforhold kan fx være betaling for opskrivning til bolig, et lejeforhold eller ubetalt gæld fra tidligere boperioder.

Som udgangspunkt har du ifølge Persondataforordningen ret til at få slettet dine personoplysninger hos os, med mindre vi har et specifikt juridisk grundlag for at opbevare dem. Hvis du har haft et forretningsforhold inden for de seneste 5 år, kan vi ikke slette alle data om dig, idet regnskabsloven pålægger os at kunne dokumentere hvem og hvilke beløb, vi har modtaget penge fra. Derfor kan du ikke få slettet dit navn, din fødselsdato og din adresse inden for 5-års perioden. Vi kan derimod godt slette din mailadresse, telefonnumre og de sidste fire cifre i dit cpr-nummer. Du kan også anmode om at få slettet andre data, herunder for eksempel specifikke dokumenter eller data om, hvilke afdelinger, du har stået på venteliste til. Vores vurdering af, om data kan slettes vil ud over regnskabslovens krav også omfatte en vurdering af forældelseslovens frister, som normalt er 3 år.

Hvis du ønsker data slettet før de 5 år: Kontakt os jvf. nedenfor og oplys dine specifikke ønsker.

Din accept

Du accepterer ovenstående persondatapolitik, når du besøger 3b.dk.

Hvis du opdager læk af data

3B har som nævnt iværksat en omfattende beskyttelse af vores brugeres personlige oplysninger. Hvis du alligevel måtte opdage, at dine eller andre menneskers oplysninger hos os er blevet tilgængelige for uvedkommende, bedes du omgående kontakte os via oplysningerne nedenfor, samt undlade at læse/videreformidle de pågældende oplysninger. Vi vil derefter hurtigst muligt stoppe lækagen, orientere de berørte mennesker og i relevant omfang indberette hændelsen til Datatilsynet.

Kontaktmulighed vedr. personlige oplysninger

Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med vores behandling af personlige oplysninger, er du velkommen til at kontakte Kundeservice på tlf. 33 63 10 00 eller 3b@kab-bolig.dk.

Til venlig info er Datatilsynet den overordnede myndighed i forhold til behandling af persondata. Mener du ikke, dine data bliver behandlet lovligt, kan du kontakte Datatilsynet – her kan du se hvordan:

Datatilsynet
Borgergade 28, 5. sal
1300 København K
Tlf. 33 19 32 00
Mail: dt@datatilsynet.dk
Web: www.datatilsynet.dk/kontakt

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved fortsat brug accepterer du vores brug af cookies. Se vores privatlivspolitik under 'Om 3B', hvor du kan læse mere om vores brug af cookies.