3B tager imod flygtninge fra krigen i Ukraine

Herlev Kommune er ved at gøre 6 boliger i boligafdelingen LUX klar til at tage imod ukrainske flygtninge.

Af Jakob Østergaard Nøhr

De første ukrainske flygtninge er kommet godt på plads i Boligforeningen 3B, efter Herlev Kommune har gjort klar i 3B’s ungdomsboligafdeling LUX.

- Det er forfærdeligt, at det er kommet dertil, men jeg er glad for, at flygtningene kan få en tryg base i 3B, siger Iris Gausbo, næstformand for Boligforeningen 3B.

I alt 6 ungdomsboliger i LUX står om meget kort tid klar til at tage imod de nye beboere.

- Vi regner med, at LUX kan have 10.12 flygtninge afhængig af familiernes sammensætning. Alle lejligheder får stillet det basale til rådighed. Det vil sige seng, spisebord, dyner, service, og hvad man ellers har behov for, siger Azam Aslani, teamleder i Herlev Kommune.

- Det er dejligt, at vi sammen med Herlev Kommune kunne rykke så hurtigt. Vores samfundsansvar gælder både i den almindelige hverdag men også i kriser, så det er kun helt naturligt, at vi hjælper, hvor vi kan. Samtidig er 3B en af de største almene spillere i Herlev, så hvis vi ikke skulle, hvem skulle så, lyder det fra Iris Gausbo.

Foreløbig har Herlev Kommune 14 boliger, der er ved at blive gjort klar til ukrainske flygtninge.

 

Herlev Kommune har også oprettet et Velkomsthus, hvor de ukrainske flygtninge kan henvende sig for at få en hånd til alt det praktiske og psykologhjælp. I Velkomsthuset møder de en samlet indgang til kommunen i trygge og børnevenlige rammer. Her kan de tale med sundhedspersonale, psykologer, jobcentermedarbejdere og ansatte i Herlev Kommunes dagtilbud og skoler.