Arbejdsglæden i driften er steget enormt efter Fremtidens Drift 2.0

I den nyeste trivselsmåling er der især ros fra medarbejderne til driftscheferne. – Det er meget imponerende læsning, lyder det fra 3B’s formand.

Af Jakob Østergaard Nøhr

Der er nogle, der kan lide at gå på arbejde. Og så er der nogle, der rigtig godt kan lide at gå på arbejde.

Den sidste kategori hører 3B’s medarbejdere i driften til, hvis man skal tro den seneste trivselsmåling, der blevet foretaget i det tidlige forår. Alene arbejdsglæden ligger langt oppe i 80’erne på en skala fra 1 til 100.

- Medarbejderne har altid virket glade, når jeg har talt med dem hjemme i min boligafdeling. Det har måske bare været på grund af min titel som næstformand i 3B. Men nu ser vi det sort på hvidt, siger Iris Gausbo, der var næstformand i 3B i en årrække, inden hun blev valgt til formand kort før sommerferien.

Et andet punkt er loyalitet til 3B. Her nærmer svarene fra medarbejderne i driften sig 90 ud af 100.

- Det er helt vildt og meget imponerende. Så bliver man stolt af at være 3B’er. Og jeg er slet ikke i tvivl om, at sådan en arbejdsglæde og loyalitet også kommer beboerne til gode – selvfølgelig smitter det af på den service, som beboerne får, lyder det fra formanden.

I det hele taget ligger de fleste svar fra driften over 80.

- Sikker på, at Fremtidens Drift 2.0 er en af årsagerne

Trivselsmålingen blev gennemført efter, 3B’s driftsprogram, Fremtidens Drift 2.0, havde været effektueret i lidt over et år.

- Organisationsbestyrelsen vedtog Fremtidens Drift 2.0 for at skabe en mere robust drift ude i boligafdelingerne. En del af initiativerne i Fremtidens Drift 2.0 – store som små – var for at skabe en bedre arbejdsplads. Jeg kan ikke tro andet, end at vi nu kan læse resultaterne af vores nye driftsprogram i trivselsmålingen, siger Iris Gausbo.

Hun påpeger samtidig, at et godt og solidt driftsprogram er et robust fundament at arbejde ud fra. Men der skal gode folk til at lede medarbejderne, hvis det hele skal gå op i en højere enhed. Det synes medarbejderne i driften i høj grad, at de har. Driftscheferne scorer i den bedste halvdel af 80’erne ud af 100 i de 4 kategorier, der handler om ledelse.

- Vi arbejder stadig på at gøre driften bedre, men jeg tror, at vi grundlæggende har fået det helt rigtige setup nu, slutter Iris Gausbo.

Topbillede: Det er sagt mundtlig flere gange, men nu står det også sort på hvidt - arbejdsglæden blandt driften er øget markant. Noget tyder på, at Fremtidens Drift er en markant årsag. Foto: Jakob Østergaard Nøhr