Borgmesterbesøg i 3B’s digitale forsamlingshus

Den almene sektor kommer til at huse mange flygtninge fra Ukraine den kommende tid. Derfor besøgte borgmester i København, Jens-Kristian Lütken, 3B’s digitale forsamlingshus den 10. maj for at fortælle om samarbejdet med kommunen.

Af Mette Winding Top

Millioner af ukrainere er på flugt, og det har konsekvenser ikke bare for de pågældende flygtninge, men også for de lande, de flygter til. I Danmark er de politiske bølger gået højt – skal ukrainske flygtninge behandles anderledes end andre flygtninge? Hvad har vi som samfund kapacitet til? Hvad har vi moralsk forpligtelse til?

Mange af disse debatter står den almene sektor helt uden for indflydelse på. Men organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B har besluttet at afhjælpe den vanskelige problemstilling ved at tilbyde midlertidigt husly til mange af flygtningene.

Denne indkvartering sker i samarbejde med kommunerne, og derfor blev beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens Kristian Lütken (V) inviteret ind i 3B’s digitale forsamlingshus for at fortælle om, hvordan landets største kommune har grebet arbejdet an.

Hele interviewet kan ses på dette link: 3B's digitale forsamlingshus - Ukrainske flygtninge - YouTube

Har du forslag til næste emne i forsamlingshuset, hører vi gerne fra dig på metto@kab-bolig.dk