Danalund har fortættet med i alt 161 boliger

Boligafdelingen i Hvidovre er et af de mest populære boligområder i Danmark for de årlige gæster fra Afrika. For at de skal føle sig endnu mere velkomne, har de nu fået deres egne fire, faste vægge og indgang.

Af Jakob Østergaard Nøhr

Der blev taget hurtige beslutninger, da tagrenoveringen i boligafdelingen Danalund stødte på uventede udfordringer sidste år. En af Danmarks største kolonier af mursejlere slog sig nemlig ned i Hvidovre-afdelingen i forbindelse med deres årlige besøg nordpå.

Mursejleren og dens reder under tagudhængene er fredede, så tagrenoveringen stod stille, indtil mursejlerne igen fløj sydpå til Afrika.

Nu er gæsterne igen tilbage i Danmark, og denne gang har de fået 161 nyopførte redekasser at slå sig ned i. De fleste på gavlene, mens 35 er sat op over trappeopgangene.

- Det ser godt ud, det er faktisk blevet rigtig godt. Redekasserne er kommet til at passe fint ind. Og tagene er også blevet super flotte, siger Thomas Bek Jørgensen, driftslederassistent i Danalund.

På pause – men færdig til tiden

Redekasserne blev sat op i forlængelse af tagrenoveringen, og er produceret i samarbejde med en lokal ornitolog, der også har hjulpet med at placere dem bedst muligt i boligafdelingen.

- Alle 161 blev monteret i løbet af et par uger, og der kom dun i kasserne, så der allerede var forberedt en rede til mursejlerne, siger Thomas Bek Jørgensen.

Selv om tagrenoveringen stod stille i nogle måneder, er hele projektet blevet færdig til tiden, og det er holdt inden for den økonomiske ramme.

- Jeg er glad for, at vi også kan passe på dyrelivet her i boligafdelingen. Vi havde ingen anelse om, at vi havde så mange mursejlere. Vi er alle blevet meget klogere på mursejlere, men nu vil vi også gerne snart tale om noget andet, slutter Thomas Bek Jørgensen.