Drift og boligsocial helhedsplan er flyttet sammen i Sydhavnen

Ejendomskontorerne i 3B skifter løbende navn til servicecentre, da driften ikke kun sørger for at holde selve ejendommene ved lige.

Af Jakob Østergaard Nøhr

Den røde løber var rullet ud, og den store saks til at klippe båndet over var fundet frem, da 3B’s formand, Iris Gausbo, officielt indviede 3B’s nyeste servicecenter i Sydhavnen. Nærmere bestemt Hammelstrupvej 4.

- Vi har fået indrettet det rigtig godt – det er blevet meget mere indbydende og let for beboerne at stikke hovedet ind. Det er smukke lokaler med masser af lys og luft, men allermest glæder vi os over at være flyttet sammen fysisk og også sammen med vores kollegaer, der har øje for den boligsociale del, siger Hanne Tidemand, driftschef for driftsområde G, der blandt andet dækker 3B’s boligafdelinger i Sydhavnen.

Loven skal overholdes

Det er den boligsociale helhedsplan Mit Kvarter, der blandt andet dækker netop Sydhavnen, som driften nu er flyttet sammen med i det nye servicecenter på Hammelstrupvej 4.

- Vi har hele tiden haft et ønske om mere samvær og videndeling. Og så er vi også nysgerrige efter, hvad vores kollegaer er optaget af. Vi er alle overbeviste om, at den daglige nærhed betyder, at vi medtænker hinanden, når en situation opstår, hvor vi kan bruge hinandens kompetencer. For eksempel kan vi tage en ung person ind i praktik og introducere vedkommende til en alsidig arbejdsplads, hvor vi sætter en ære i at kunne rumme alle, siger Hanne Tidemand.

Der var dog også nogle lovmæssige perspektiver, der satte gang i processen om at flytte i nye lokaler.

- Det tidligere ejendomskontor opfyldte ikke reglerne for flugtveje og velfærdsforanstaltninger i arbejdsmiljøloven, lyder det fra driftschefen.

I dette tilfælde betyder velfærdsforanstaltninger, at der ikke var omklædnings- og spise-/pausefaciliteter på samme adresse.

Nyt navn

Sammen med den nye adresse, bliver betegnelsen ’ejendomskontor’ skiftet ud med ’servicecenter’.

- Når vi benytter betegnelsen servicecenter, er det fordi, vi udfører mange forskellige opgaver i område G – både administrative og fysiske opgaver i de i alt 11 afdelinger, der er tilknyttet området, siger Hanne Tidemand.

Udover Sydhavnen får 3B’s boligafdelinger i Hvidovre – der ligeledes er en del af driftsområde G – også et servicecenter. Her bliver adressen Lodsvej 6, ST. TH, når lokalerne er klar til indflytning i efteråret 2022.