Organisationsbestyrelsen støtter Iris Gausbo som ny formand

Steffen Morild takker af som formand for 3B. Det er en enig organisationsbestyrelse, der peger på næstformand Iris Gausbo som ny på posten.

Af Jakob Østergaard Nøhr

Efter 10 år skal Boligforeningen 3B have ny formand. Indtil videre har 3B’s næstformand, Iris Gausbo, meldt sit kandidatur, og det er organisationsbestyrelsen glad for.

- Alle i OB er enige om, at Iris er vores bedste bud på en kommende formand, idet vi forventer, at hun kan videreføre den lettere hektiske – men gode – udvikling, 3B er i, og at hun om nogen kan medvirke til at få genaktiveret, hvad vi kalder beboerdemokratiet, siger Hans Jørgen Larsen, medlem af 3B’s organisationsbestyrelse.

Han bliver bakket op af et andet medlem, Dennis Trier.

- Iris er den rette til at overtage formandsposten, fordi 3B's DNA ligger så tæt op ad den person, Iris er, så det falder hende helt naturligt at fortsætte med at udvikle 3B som det 3B, vi kender i dag. Det bliver ikke svært for hende at påtage sig rollen, lyder det fra Dennis Trier.

Han mener, at en god formand skal sætte fællesskabet først, men også være i stand til at træffe de kedelige beslutninger, som ingen gider at tage, men der er nødvendige. Derudover skal formanden for 3B have modet til at være "first mover" på nye innovative løsninger, som kan rykke hele den almene sektor, lyder det.

En beboerdemokratisk ildsjæl

Hans Jørgen Larsen nævner igen, at Iris Gausbo arbejder hårdt for at få beboerdemokratiet op i gear efter corona.

- Hun er meget engageret i områdemøder, som kontaktperson og så videre. Iris arbejder hårdt for at skabe konsensus, og så medvirker hun til at skabe gode, ”ordentlige” forhold for personalet i driften, siger Hans Jørgen Larsen.

Dennis Trier pointerer også Iris Gausbos engagement i beboerdemokratiet, og så håber han, at Iris Gausbo vil være med til at få 3B endnu tættere på KAB.

- Så vi i meget større omfang kan bruge den enormt store muskel, som vi er blevet en del af, til at sætte en politisk dagsorden, hvor vi vil blive hørt. Men også bruge KAB til at løse nogle af de store udfordringer, som den almene sektor og beboerdemokratiet står over for i den kommende tid, slutter han.