- Det er synd at fælde juletræer hvert år og så bare smide dem ud

I boligafdelingen Remisevænget Nords 2 gårde er der nu plantet grantræer, så juletræerne allerede er på plads, når det bliver tid til at finde lyskæderne frem.

Af Jakob Østergaard Nøhr

Små skridt, men stadig skridt i den rigtige retning. Sådan betegner ejendomsassistenterne Jimmi Thomassen og Benny Thornblad det seneste tiltag for en mere bæredygtig boligafdeling.

I efteråret foreslog de at plante et grantræ i hver af Remisevænget Nords 2 gårde, så det ikke længere skulle være nødvendigt at bestille afsavede juletræer hvert år.

- Juletræerne står på nogle rustne stolper, og det var ikke så pænt. Samtidig heller ikke så bæredygtigt, så vi tænkte på, hvad vi kunne gøre. Det blev til et forslag om at plante grantræer i stedet, siger Jimmi Thomassen.

Tjent ind på 3 år

Det forslag tog afdelingsbestyrelsen godt imod.

- Jeg syntes, det var en genial ide. Jeg skrev til de andre medlemmer i afdelingsbestyrelsen, og de var alle med på det. Generelt vil vi så vidt muligt gerne genanvende ting i vores boligafdeling, hvis vi kan, siger Jess Sørensen, formand for Remisevænget Nord, som ligger i driftsområde H på Amager.

Genanvendelse var også en af grundtankerne hos de ansatte, der kom med forslaget.

- Det er synd at fælde juletræer hvert år for bare at smide dem ud bagefter. Med de nye træer har vi juletræer mange år ud i fremtiden. Og det kan også betale sig. Med dræn og træer kostede det 7.000 kroner at anlægge. Det er tjent ind på 3 år, da vi hvert år også har betalt en vognmand for at levere træerne, slutter Benny Thornblad.

Sammen med Jimmi Thomassen håber han nu, at historien om juletræerne i Remisevænget Nord kan inspirere andre boligafdelinger.