- Det kom bag på mig, hvor tæt vi kommer på beboerne

3B har i samarbejde med uddannelsesinstitutionen NEXT oprettet eget elevprogram.

Af Jakob Østergaard Nøhr

Som for mange andre uddannelser på landets tekniske skoler, mangler eleverne til ejendomsserviceteknikere også praktikpladser. Boligforeningen 3B har derfor oprettet et elevprogram for 5 elever ad gangen. I første omgang elever under uddannelse til ejendomsservicetekniker – også kaldet EST-elever.

- I et land som Danmark burde der være nok praktikpladser til vores unge, men hvert år hører vi om elever, der ikke kan finde et praktiksted. I de almene boliger har vi altid været meget bevidste om vores samfundsansvar, og når det kommer til praktikpladser, er der nogle uddannelser, hvor vi er helt oplagte, siger Jonas Mørch Cohen, kundechef for Boligforeningen 3B.

Alsidig 3B

3B's Elevprogram er oprettet i samarbejde med uddannelsesinstitutionen NEXT, der blandt andet tilbyder 40 forskellige erhvervsuddannelser. En af de EST-elever, der er med i 3B’s Elevprogram, er Christian Andersen.

- 3B har et setup, hvor man kommer rundt i forskellige boligafdelinger. Det giver mulighed for at prøve nogle forskellige ting. Jeg så det som en styrke at få en alsidig uddannelse og en masse beboerkontakt, fortæller Christian Andersen om tankerne, da han skulle søge elevplads.

I skrivende stund er han i Folehaven – 3B’s største boligafdeling – og her er han begyndt at snuse til en kommende stor, fysisk helhedsplan. Derudover er tiden indtil videre gået med udearealer, affaldssortering, henvendelser fra beboere og mindre opgaver i boliger.

Tættere på end forventet

Han kendte uddannelsesplanen på forhånd, men han er alligevel blevet overrasket på et punkt.

- Det er kommet bag på mig, hvor tæt man kommer på beboerne – tæt på beboernes personlige problemer. For eksempel spurgte en ældre dame om hjælp, fordi hendes mand var faldet i boligen, siger Christian Andersen.

Han har to og et halvt år tilbage af uddannelsen, og til den tid er det langt fra utænkeligt, at 3B gerne vil skrive en fast kontrakt med ham.

- Vi kan højst sandsynligt tilbyde eleverne et job efter uddannelsen. Vi har løbende brug for god arbejdskraft og unge, engagerede mennesker. Og vi ser helt klart også de uddannede elever som en del af vores rekrutteringsgrundlag, lyder det fra Jonas M. Cohen.