Fra skepsis til begejstring: Caféejer fra Valby ansætter ung lommepengejobber

Kim Schou ejer Dessertcaféen Hyggenygge i Valby. I otte uger har Angelina på 14 år arbejdet som lommepengejobber i Kims café. Hun skulle efter planen stoppe om to uger, men Kim er blevet så begejstret for hendes arbejdsevner, at han har valgt at fastansætte hende i et fritidsjob.

Af Mark Petterson

Det lå ikke i kortene, at Kim Schou skulle have mere personale i sin dessertcafé. Han arbejder selv fuldtid i caféen og har tre studerende ansat på deltid. Derfor var han skeptisk, da Ida Hansen, ungekoordinator fra 3B’s boligsociale helhedsplan Mit Kvarter, ringede og fortalte om 14-årige Angelina, som søgte et lommepengejob. Kunne Kim være interesseret i, at Angelina kom og arbejdede et par timer om ugen hos ham?

- Min første tanke var, at Angelina var for ung til et caféjob. Jeg har ansat mange unge mennesker i mit tidligere arbejde som Food and Beverage Manager i Zoologisk Have, og jeg ved af erfaring, at alder spiller en afgørende rolle. De unge mennesker er søde nok, men problemet er, at de fleste mangler overblik, har svært ved at tage ansvar for deres arbejdsopgaver og mangler sociale kompetencer som at kigge kunden i øjnene og smile, mens de betjener, fortæller Kim.

Klar til det store rykind

Trods sin skepsis beslutter Kim sig for at mødes med Ida og Angelina, og da de træder ind ad døren til caféen, bliver Kim overrasket.

- Det, første jeg lægger mærke til, er Angelinas positive og glade udstråling. Hun er sød og smilende, og jeg kan med det samme fornemme, at hun har det, der skal til, for at levere god og nærværende kundebetjening, siger han.

Kim beslutter sig for at give Angelina en chance i caféen, og sammen med Ida aftaler de det praktiske omkring arbejdstider, løn m.m. Angelina bliver ansat i caféen to timer hver tirsdag eftermiddag. Det passer godt i forhold til Angelinas skoletid og caféens største rykind af kunder.

Den første arbejdsdag skal Angelina lave bolledej. Det klarer hun nemt, og hun er hurtigt videre til nye opgaver. I løbet af kort tid laver Angelina is til kunderne, tager imod bestillinger og serverer ved bordene. Hun løser sine arbejdsopgaver hurtigt, sikkert og selvstændigt.

Fra lommepengejob til fritidsjob

Kim er begejstret for Angelinas evner og gåpåmod. Det går meget bedre end forventet, og han har næsten ikke brugt tid på oplæring. Selvom Angelina kun arbejder i caféen to timer om ugen, begynder Kim at tænke over, hvad der skal ske, når hendes lommepengejob-forløb slutter. Han ved, hvor svært det er at finde dygtige unge medarbejdere og vil gerne holde på hende.

Den gode arbejdsrelation er heldigvis gengældt. Angelina kan godt lide at arbejde i caféen, og hun svinger godt med Kim. Det er også en rar følelse at tjene sine egne penge, og hun kan lide at udfordre sig selv ved at have at arbejde, der skal passes.

Kim, Ida og Angelina bliver hurtigt enige om, at når lommepengejob-forløbet slutter den 31. oktober 2023, skal Angelina ansættes i et fast fritidsjob. Hun skal fortsat arbejde i caféen to timer om ugen og arbejdsopgaverne skal være de samme… næsten.

- Nu skal Angelina lære at lave kaffe. Det har jeg ikke lært hende endnu, for det tager lang tid at lære. Men nu hvor hun bliver fastansat, bliver det hendes næste nye arbejdsopgave. Angelina er bare en knalddygtig medarbejder, og jeg håber, jeg kan holde på hende i lang tid, udbryder Kim.

Om Dessertcaféen Hyggenygge

Kim Schou har været ejer af Dessertcaféen Hyggenygge siden 1. marts 2022. Han har gjort stedet til et populært samlingspunkt blandt de lokale – blandt andet fordi han arrangerer events som f.eks. familieyoga, børnedisco, Open Mic, tequila-smagning og meget mere.

Du kan følge Dessertcaféen Hyggenygge på Facebook og Instagram.