Fredag den 8. december 2023 lukker receptionen i KAB-Huset kl. 14.00

Jurastuderende fra Folehaven løb 100 kilometer til fordel for børn og unge

Hakeem W. Mutuku, der er vokset op i 3B´s boligafdeling Folehaven, løb i starten af september et 100 kilometer ekstremløb. Med løbet håber han på at kunne inspirere børn og unge i udsatte boligområder til at drømme stort og ikke lade sig begrænse.

Af Nanna Ewald Petersen

I starten af september spændte Hakeem W. Mutuku løbeskoene, da han deltog i Brooks Outdoor Ultra Trail. Det er et 100 kilometers løb gennem Silkeborg og naturen omkring. Et såkaldt ekstremløb, hvor kroppen testes til det ultimative, og det er nødvendigt at både ens fysik men også psyke er i topform.

Hakeem løb dog ikke kun for at udfordre sig selv. Han løb også for at skabe opmærksomhed omkring organisationen TUBA, der rådgiver børn og unge, der er vokset op med forældre med misbrug.

En opvækst i Folehaven

Hakeem, der til dagligt er jurastuderende, er selv vokset op i 3B´s boligafdeling Folehaven, der ligger i Valby. Her har han brugt både sine barndoms- og ungdomsår, og selvom han ikke bor i området længere, har han stadig en stor tilknytning dertil og brænder for at inspirere og hjælpe børn og unge i området.

- Det var skønt at vokse op i Folehaven. Der var gode muligheder for både at spille fodbold og gå i fritidsklub med sine venner. Men det er også et socialt belastet område, og det vil aldrig være det samme som at vokse op på en rolig villavej, siger Hakeem W. Mutuku.

For Hakeem har hans opvækst i Folehaven medvirket til, at han føler sig mere modstandsdygtig og mental stærk. Det er en kompetence, han har brugt både i sit jurastudie, men i høj grad også da han skulle løbe de 100 kilometer i Silkeborg.

- Man bliver mere modstandsdygtig, når man vokser op i et område, som til tider kan være udfordrende. Det handler om at hanke op i sig selv og sige ’det her skal vi igennem’. Den mentalitet kommer fra de udfordringer, man møder tidligt i sit liv. Folk omkring mig har altid sat grænsen for, hvad der var opnåeligt for mig. Den modstand har altid motiveret mig og lært mig, at man aldrig skal give op, uanset hvor stor en udfordring du står overfor, siger Hakeem.

Løb ikke for sig selv, men for andre

Hakeem har ikke tidligere deltaget i ekstremløb og kastede sig direkte ud i udfordringen. Han trænede i fem måneder op til løbet og endte med at løbe de 100 kilometer på 12 timer.

- For mig handler det om at udvikle mig som menneske. Jeg havde brug for en anderledes udfordring, og jeg kaster bevidst mig selv ud på dybt vand for at se, om jeg kan klare det, siger Hakeem.

Målet med løbet var dog ikke kun at løbe de 100 kilometer. Inden løbets start havde Hakeem nemlig sat sig et større mål – gennemførte han løbet donerede han 1.000 kroner til organisationen TUBA, der hjælper børn og unge med forældre, der har misbrugsproblemer.

Undervejs var det også denne målsætning, der hjalp Hakeem igennem. Efter 10 kilometer fik han en fibersprængning, og skulle beslutte om han ville fortsætte.

- Allerede efter de første 10 kilometer havde jeg lyst til at give op, men min drivkraft var de børn og unge, som jeg løb for. Jeg vil gerne vise børn og unge, der er vokset op i udsatte boligområder, at man ikke skal give op. Man skal ikke lade sig begrænse af omstændighederne, og man skal ikke opgive sine drømme, siger Hakeem.

Selvom Hakeem var drænet for energi, da han kom i mål efter de 100 kilometer, var han også stolt og glad.

- Jeg har altid fået at vide, at jeg ikke kunne gøre, hvad jeg ville, men jeg blev bekræftet i, at jeg kan, hvad jeg vil. Lige fra at vokse op i Folehaven, til at få en kandidat i jura og til at løbe 100 kilometer.