Løb Mellem Husene 2023 blev en dag for fællesskab og bevægelse

Amagerplanen rullede løberbanen ud for en dag fyldt med fællesskab og bevægelse den 16. september, da den årlige begivenhed 'Løb Mellem Husene' blev skudt i gang.

Af Vincent Byakika

Da den boligsociale helhedsplan Amagerplanen, der er forankret i 3B, arrangerede den københavnerbaserede udgave af motionsløbet ’Løb Mellem Husene’, var det med Øselsgade som epicenter. Arrangementet bragte folk fra hele området sammen til en dag fyldt med aktiviteter, løb og sjov.

Løbsstarten fandt sted på Øselsgade ved den bemandede legeplads, og dagen blev også fejret med en børnevenlig høstfest i området. Hoppeborge, henna-maling, høsthygge, lækker mad og masser af sjove aktiviteter skabte en festlig atmosfære. Løbet begyndte kl. 13 og underholdningen varede frem til ca. kl. 16.

Alle godt 240 deltagere blev belønnet med en ny t-shirt samt forsyninger under løbet eller gåturen, inklusive snacks og vand.

Opdagede nye sider af Amager

- Der har været rigtig god stemning og gang i en masse boder. Der var også børn i hoppeborgen, der var gang i ansigtsmalingen, og i det hele taget har der været en masse typer beboere igennem. Men der har også været mange københavnere, som var her for at hygge sig, høre livemusik og nyde den gode stemning, lød det blandt andet fra leder af den boligsociale helhedsplan Amagerplanen, Julie Abitz, der forsatte:

- Det har været en dejlig dag både med Løb Mellem Husene og Høstfesten. Der var nogle enkelte problemer på løberuten i forhold til at finde vej, men mange kom tilbage og sagde, at det var en superflot rute. De fik set nogle steder, som de ikke havde set før. Vi har fået masser af ros.

Med en vellykket begivenhed i 2023 ser det ud til, at 'Løb Mellem Husene' fortsat vil bringe fællesskabet på Amager sammen i årene fremover.

Arrangørerne ser allerede frem til næste år, hvor de vil udforske andre spændende steder på Amager og skabe endnu flere uforglemmelige øjeblikke for deltagerne.